x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, acuzat de şantaj şi ameninţare

Dan Diaconescu, acuzat de şantaj şi ameninţare

22 Iun 2010   •   00:00
Dan Diaconescu, acuzat de şantaj şi ameninţare

Procurorii DNA l-au pus ieri sub învinuire pe Dan Diaconescu, acesta fiind acuzat de şantajarea şi ameninţarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Anterior punerii sub învinuire, procurori DNA, însoţiţi de forţe de ordine, au descins la sediul OTV din Capitală şi la locuinţa patronului postului tv, Dan Diaconescu, fiind căutate mai multe casete care ar constitui probe în dosarul în care Doru Pârv este cercetat pentru trafic de influenţă.

La scurt timp, Dan Diaconescu a venit la sediul DNA pentru a fi audiat. El a povestit că a fost plecat din ţară pentru câteva zile, într-o scurtă vacanţă, şi că s-a întors imediat ce a aflat despre percheziţiile procurorilor. Diaconescu a criticat decizia procurorilor de a face o percheziţie la domiciliul său în timp ce el nu era în ţară, acuzându-i pe anchetatori că ştiau când a plecat şi când va reveni în ţară, el fiind "monitorizat" permanent. Diaconescu a precizat că a aflat că anchetatorii căutau mai multe casete, însă nu au ridicat nimic.

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, care îl apără şi pe Doru Pârv, a declarat pentru Mediafax că procurorii DNA l-au pus oficial sub învinuire pe Dan Diaconescu, pe care îl acuză de şantaj şi ameninţare directă sau indirectă.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu - datată 18 iunie - se arată că "ameninţarea constă în darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămată, cum ar fi alegaţia că ar deţine o avere importantă, nejustificată, precum şi că ar efectua tranzacţii ilicite cu terenuri agricole, păgubind astfel cetăţenii comunei Zărand".

Apărătorul a arătat că singura probă pe care procurorii o au împotriva lui Diaconescu ar fi o înregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, când, pe postul OTV, Dan Diaconescu anunţa prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la primarul din Zărand, Ion Moţ.

Avocatul a spus că anchetatorii nu au alte probe directe la adresa lui Diaconescu, el explicând că denunţul făcut de primar s-a îndreptat doar împotriva lui Doru Pârv, iar acesta din urmă nu a dat declaraţii potrivnice lui Dan Diaconescu în faţa procurorilor. Pârv a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV şi a fost adus ieri la DNA pentru o confruntare cu Dan Diaconescu.
La rândul său, Ion Moţ a declarat corespondentului Mediafax că nu a fost contactat de procurorii DNA pentru audieri în legătură cu ancheta de la sediul OTV. 




Procurori DNA, însoţiţi de forţe de ordine, au descins, luni, la sediul OTV din Capitală şi la locuinţa patronului postului TV, Dan Diaconescu, fiind căutate mai multe casele care ar constitui probe în dosarul în care Doru Pârv este cercetat pentru trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie, însoţiţi de jandarmi şi mascaţi, au efectuat căutări la sediul OTV din cartierul bucureştean Militari, dar şi la locuinţa lui Dan Diaconescu. Anchetatorii caută mai multe casete video, care ar constitui probe materiale în dosarul lui Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Sediul OTV a fost închis temporar pe timpul derulării percheziţiilor, astfel că nicio persoană  nefiind lăsată să iasă, iar cei care au dorit să intre au putut-o face doar pe bază legitimaţiei.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, nu a putut oferii detalii cu privire la ceea ce caută anchetatorii. El a precizat că existenţa unor mandate de percheziţie emise pe numele unei persoane înseamnă implicit faptul că respectiva persoană este sub învinuire, însă a adăugat că lui Dan Diaconescu nu i s-a adus la cunoştinţă până în acest moment nicio învinuire.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat, în 19 februarie, la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului.

În denunţul primarului arădean se arată că Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini şi informaţii compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.

×
Subiecte în articol: observator