x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu a cerut audierea lui Băsescu în dosarul ICA

Dan Voiculescu a cerut audierea lui Băsescu în dosarul ICA

30 Apr 2013   •   13:13
Dan Voiculescu a cerut audierea lui Băsescu în dosarul ICA

Preşedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a solicitat astăzi Tribunalului Bucureşti, prin intermediul avocaţilor săi, audierea lui Traian Băsescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, informează Antena3.

Apărătorul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a solicitat audierea preşedintelui Băsescu în acest dosar, pentru că actualul şef al statului a ocupat funcţia de primar al Bucureştiului în acea perioadă în care s-ar fi petrecut presupusele infracţiuni şi ar fi avizat mai multe autorizaţii de construcţie pe terenurile Institutului de Cercetări Alimentare. Dacă era vorba de nereguli, spune avocatul lui Dan Voiculescu, atunci primarul Capitalei de la acea vreme nu ar fi trebuit să dea aceste avize.

Avocatul a mai cerut instanţei să-i audieze ca martori pe foştii miniştri ai Agriculturii, Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş, pentru ca aceştia să dea detalii în legătură cu emiterea unor note de fundamentare privind privatizarea ICA şi că în evidenţele contabile ale Ministerului Agriculturii nu există prejudiciul constatat de procurorii DNA.

De asemenea, Mateuţ a solicitat şi reaudierea lui Dan Voiculescu, precum şi a doi acţionari ai Grupului Grivco.

Procurorul de şedinţă a fost de acord doar cu audierea lui Dan Voiculescu.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile avocaţilor, iar următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 mai.

×