x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu vine în sprijinul bugetarilor

Dan Voiculescu vine în sprijinul bugetarilor

26 Iul 2010   •   00:00
Dan Voiculescu vine în sprijinul bugetarilor
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, anunţă într-o postare pe blogul personal, intitulată "Pentru corectitudine în relaţia cu bugetarii", că a decis să iniţieze două acţiuni menite să impună un cadru legal în relaţia dintre statul român şi persoanele din sistemul bugetar care devin victime ale abuzurilor.



"În aceste zile, la adăpostul acalmiei de vară, Guvernul României îşi desăvârşeşte opera antisocială în relaţia cu persoanele care lucrează în sistemul bugetar. Într-un sector în care o restructurare judicioasă e neîndoielnic necesară, se fac concedieri la kilogram şi cu dată-limită, fără a se înţelege faptul că eficientizarea nu înseamnă doar tăiere; vom observa în curând că, prin haosul generat, prin erorile care vor fi soluţionate în Justiţie, prin lipsa de performanţă cauzată de pierderea personalului competent, concedierile de-a valma vor solicita din partea statului un efort bugetar la fel de mare sau chiar mai mare decât cel actual.

Rămânând în continuare un adept al reformei mature şi inteligente a aparatului bugetar, înţeleg să mă opun totuşi - cu mijloacele unui membru al Opoziţiei - abuzurilor de drept care se săvârşesc în aceste zile în instituţiile statului, care operează concedieri la normă înlocuind criteriul competenţei profesionale cu cel al «corectei» orientări politice. Iată de ce, în colaborare cu Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), am decis să iniţiez două acţiuni menite să impună un cadru legal în relaţia dintre statul român şi persoanele din sistemul bugetar care devin victime ale abuzurilor:

1. FACIAS inaugurează o linie telefonică specială pentru persoanele în curs de concediere din sistemul bugetar. Avocaţii şi juriştii FACIAS vor oferi tuturor acestor persoane consultare şi informare gratuite, astfel încât drepturile lor să fie respectate - iar concedierile ilegale blocate. Numărul de telefon disponibil în acest sens este 021-460.20.63.

2. FACIAS va deschide împotriva statului român un proces pentru concedieri pe criterii politice - toate persoanele care fac obiectul unor astfel de concedieri urmând a fi reprezentate în instanţă gratuit"
, anunţă Dan Voiculescu.

Vicepreşedintele Senatului nu se opreşte aici în demersurile sale de a se opune abuzurilor statului. Potrivit Inpolitics.ro, Dan Voiculescu a depus la Biroul Permanent al Senatului o solicitare oficială de dezbatere, într-o şedinţă de birou, a oportunităţii suspendării din funcţie a preşedintelui Băsescu.

×
Subiecte în articol: special observator