x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: "Vom începe un nou proces împotriva lui Emil Boc şi a Guvernului României"

Dan Voiculescu: "Vom începe un nou proces împotriva lui Emil Boc şi a Guvernului României"

03 Sep 2010   •   00:00

Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului României şi iniţiator al Legii nr. 1/2009, salută victoria FACIAS asupra Guvernului României, care, ameninţat de iminenta sentinţă a justiţiei anunţată pentru luna curentă, a adoptat, în şedinţa din 1 septembrie 2010, Normele metodologice necesare aplicării Legii nr. 1/2009.

Potrivit unui comunicat al PC, acest act normativ, care rezolvă în egală măsură situaţia chiriaşilor şi proprietarilor locuinţelor abuziv naţionalizate de regimul comunist, a fost publicat în Monitorul Oficial încă din luna februarie 2009, dar nu a putut fi aplicat unitar pentru că regimul Băsescu-Boc a refuzat să-şi îndeplinească obligaţia legală de a emite Normele metodologice în maximum 30 de zile.

În acest context, senatorul Dan Voiculescu a declarat: "Normele nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial şi, oricum, Guvernul le-a adoptat cu o întârziere de peste un an şi jumătate. În tot acest interval, în care l-am interpelat sistematic pe premierul Boc şi am declanşat un proces împotriva Executivului, oameni nevinovaţi, protejaţi de lege, au fost aruncaţi în stradă pentru că regimul Băsescu a refuzat să accepte, de bunăvoie, aplicarea Legii nr. 1/2009.

Acest regim acţionează doar de frică. Dar să nu se iluzioneze că a scăpat adoptând Normele cu o asemenea întârziere. Dramele pe care le-au provocat nu dispar. Îi anunţ pe toţi cei care au fost prejudiciaţi de neaplicarea Legii nr. 1/2009 că vom începe un nou proces împotriva lui Emil Boc şi a Guvernului României, în solidar, pentru a-i obliga să plătească despăgubiri pentru suferinţa şi prejudiciile provocate până la momentul publicării Normelor în Monitorul Oficial. Regimul Băsescu trebuie să plătească pentru întreg răul pe care l-a făcut românilor".

×
Subiecte în articol: observator