x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daniel Funeriu: Nu poţi avea Bacalaureat de frizerie, aşa cum nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie!

Daniel Funeriu: Nu poţi avea Bacalaureat de frizerie, aşa cum nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie!

10 Oct 2012   •   12:43
Daniel Funeriu: Nu poţi avea Bacalaureat de frizerie, aşa cum nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie!
Sursa foto: Intact Images/Bogdan Iurascu

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a declarat, astăzi, la RFI, că este inacceptabil să se modifice examenul de bacalaureat la o lună după începutul școlii. Ministrul Educaţiei l-a acuzat pe Funeriu că l-a dezinformat pe Traian Băsescu și că astfel a ajuns legea privind Bac-ul profesional înapoi la reexaminare în Parlament.

Consilierul prezidenţial a afirmat că a luat o decizie corectă informându-l pe Traian Băsescu, motivând că el nu este de acord ca elevii să primească ”o diplomă de Bacalaureat care nu înseamnă nimic”.

”Dacă dvs. Cunoașteți vreo țară din Europa, care a modificat modul de desfășurare a Bacalaureatului la o lună după ce a început anul școlar, vă rog să-mi spuneți, pentru că eu nu știu să se fi întâmplat așa ceva în ultimii 40 de ani în Europa”, a opinat Funeriu.

Fostul ministru al Educaţiei a explicat că elevii de la liceele industriale care termină liceul și nu au Bacalaureatul tot primesc o diplomă de certificare a calificării profesionale.

”Altfel spus, un elev care termină liceul, un liceu tehnologic are o diplomă de certificare a calificării profesionale de frizer, altul are de dulgher, altul are de tinichigiu şi aşa mai departe. Or nu poţi să certifici prin Bacalaureat o calificare profesională, de exemplu Bacalaureat de frizerie, tot aşa cum nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie, poţi să ai un doctorat de studiul materialelor, dar nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie”, a spus consilierul prezidențial.

"Mi-aș dori foarte mult ca doamna Andronescu să decidă în sfârşit că vrea să fie contemporană cu noi, contemporană cu anul 2012. Să ne înţelegem, nu cred că cineva în România te mai angajează astăzi doar pentru că ai o diplomă fără valoare. Dacă urmezi logica doamnei Andronescu, înţelegi aşa: avem 120-130 de mii de copii care n-au luat BAC-ul pentru că n-au învăţat, toţi aceşti copii au un certificat de competenţă profesională, pentru că au învăţat ceva la liceu şi acum, pentru că n-au învăţat, să le dăm Bacalaureatul. Dacă asta este logica, atunci vă spun următorul lucru: în data de 9 decembrie, românii vor avea de ales între cineva care vrea să dea diplome fără valoare la tot poporul şi cineva care vrea să dea formare profesională, o meserie corectă fiecăruia", a conchis Funeriu.

×
Subiecte în articol: bacalaureat profesional daniel funeriu