x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daune plătite în 10 zile

Daune plătite în 10 zile

de Irina Crudu    |    23 Feb 2010   •   00:00

Asigurătorul RCA-ul are obligaţia de a efectua plata dosarelor de daună în maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar, faţă de 15 zile până acum, iar partea păgubită poate cere despăgubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, înainte de efectuarea reparaţiei acestuia, a anunţat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

"Dacă până acum societatea de asigurare stabilea valoarea despăgubirilor potrivit propriilor criterii, acum valoarea pagubei se stabileşte având în vedere preţurile practicate de unităţile de specialitate sau cele din cataloagele de specialitate", a declarat preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

Anunţul a fost făcut în aceeaşi zi în care Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a protestat în faţa sediului CSA, acuzând-o că protejează mai mult companiile de asigurare decât consumatorul final. Printre modificările pe care CSA le-a adus la asigurarea auto obligatorie se numără şi obligarea companiei de asigurări de a comunica în scris asiguratul şi păgubitul în cazul în care are suspiciuni întemeiate cu privire la modul de producere a accidentului în termen de 10 zile de la data avizării daunei. Investigaţiile nu pot dura însă mai mult de trei luni de la această dată.

×
Subiecte în articol: observator modificari rca