x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce va sta Becali şase luni în plus după gratii? Vezi motivarea instanţei

De ce va sta Becali şase luni în plus după gratii? Vezi motivarea instanţei

15 Iul 2013   •   17:31
De ce va sta Becali şase luni în plus după gratii? Vezi motivarea instanţei
Sursa foto: Intact Images

Gigi Becali a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite, a anunţat Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei prin care i-a mărit acestuia pedepsa la trei ani şi jumătate de închisoare.

"Referitor la sporul aplicat, de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", notează judecătorul în motivarea deciziei.

Totodată, arată instanţa, "în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".

"Tribunalul are în vedere de asemenea, în ce priveşte sporul de pedeapsă de şase luni, faptul că pentru infracţiunile cele mai grave că petentul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani închisoare faţă de care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere şi cu aplicarea circumstanţelor atenuante", mai arată Tribunalul, în documentul menţionat.

Tribunalul Bucureşti a decis la 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Instanţa a admis în parte solicitarea procurorului DNA, de aplicare a unui spor de un an de închisoare.

Avocaţii lui Becali precizau pentru Mediafax că decizia tribunalului nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri cu MApN şi "Valiza".

×