x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Ziua Educatiei - Protest al profesorilor

De Ziua Educatiei - Protest al profesorilor

de Eugenia Mihalcea    |    06 Oct 2005   •   00:00
De Ziua Educatiei - Protest al profesorilor

In jur de 3.000 de profesori din Bucuresti si din tara, membri ai Federatiei Educatiei Nationale, au protestat ieri, de Ziua Mondiala a Educatiei, in Capitala pentru salarii de 250 de euro pe luna si conditii mai bune in sistemul de invatamant. Ministrul Educatiei, Mircea Miclea, i-a indemnat la recunoasterea si cultivarea valorilor autentice, la conduita responsabila si la moralitate.

Dupa un miting in Piata Revolutiei care a durat mai mult de o ora, protestatarii au plecat spre sediul Guvernului, unde au depus o lista de revendicari. Ei solicita solutionarea problemelor in maximum o luna, in caz contrar declansand greva. Sindicalistii si-au purtat crucea, ei mergand in pas spre Piata Victoriei, avand o cruce din lemn pe care scria "Invatamantul romanesc - decedat in 2005", dar si o fanfara care canta muzica de inmormantare.

REVENDICARI. FEN cere promovarea unei noi legi a salarizarii in invatamant si, pentru 2006, un salariu minim in Educatie de 250 euro si un buget de 6% din PIB. In plus, sindicalistii solicita ca fiecare cadru didactic sa primeasca subventii pentru carte - 200 de euro pe an, pentru haine - 250 de euro pe an si pentru Internet, 10 euro pe an. In plus, FEN cere constituirea unui fond de premiere lunar de 10% din fondul de salarii si respectarea parteneriatului social. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: observator