x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Palatul Victoria, extins de specialişti

Decizie - Palatul Victoria, extins de specialişti

de Elena Stan    |    25 Iun 2008   •   00:00

Proiectul de extindere a Palatului Victoria, o investiţie de peste 20 milioane euro derulată în prezent de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, va fi preluat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), ce funcţionează în subordinea Ministerul Dezvoltării.



Proiectul de extindere a Palatului Victoria, o investiţie de peste 20 milioane euro derulată în prezent de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, va fi preluat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), ce funcţionează în subordinea Ministerul Dezvoltării. Măsura a fost luată deoarece la CNI sînt mai mulţi specialişti în domeniul construcţiilor decît RA-APPS. Proiectul va începe cu lucrările de consolidare a imobilului, pentru care costurile au fost evaluate la circa 13 milioane de euro, şi va continua cu modernizarea palatului, care va necesita alte fonduri estimate la aproximativ 17 milioane de euro.

LUCRĂRI. În paralele cu operaţiunile de consolidare vor fi efectuate, pînă în 2011, şi lucrări de extindere a Palatului Victoria. Proiectul vizează construcţia unui nou corp de clădire la sediul Guvernului, în care premierul şi ceilalţi demnitari din Palatul Victoria să fie mutaţi pe perioada în care imobilul va fi consolidat. Noua clădire va fi construită pe un teren de 5.525,16 metri pătraţi situat în spatele Palatului Victoria, aflat în domeniul public al statului, unde în prezent se află alte trei corpuri de clădire. La finalul lucrărilor, Palatul Victoria va avea o arie desfăşurată de circa 43.000 de metri pătraţi, aproape dublu faţă de suprafaţă actuală de 26.000 metri pătraţi inclusiv anexele.

×
Subiecte în articol: observator