x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declararea judecătorească a dispariţiei Elodiei, amânată

Declararea judecătorească a dispariţiei Elodiei, amânată

27 Noi 2008   •   00:00

Judecătoria Braşov a decis azi acordarea unui nou termen pentru declararea dispariţiei pe cale judecătorească a avocatei Elodia Ghinescu, pentru data de 8 ianuarie 2009, pe motiv că nu au fost citaţi câţiva martori propuşi de avocata familiei Ghinescu şi nici poliţistul Cristian Cioacă.



De asemenea, poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect de dispariţia soţiei sale, a depus o cerere de intervenţie în acest dosar, nemotivată. El a solicitat acordarea unui nou termen pentru a-şi găsi un nou avocat care să îl reprezinte.

"Cererea de intervenţie a lui Cioacă a fost nemotivată şi după părerea mea este complet inadmisibilă. Codul de procedură penală prevede cererea de intervenţie, însă doar în anumite cazuri: ori dacă vrei să îţi ceri un drept al tău, ori dacă vrei să vii în apărarea cuiva. Iar în cazul de faţă nu există aceste situaţii. Face totul doar de dragul de a le face şi pentru a încerca amânarea la nesfârşit a cazului", a declarat avocata familiei Ghinescu, Marinela Radu, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Cioacă încearcă amânarea declarării dispariţiei avocatei deoarece, în acest caz, procesul de divorţ intentat de acesta ar putea fi suspendat. În data de 30 august, s-a împlinit un an de la dispariţia Elodiei Ghinescu, iar pe 1 septembrie, avocata Radu a solicitat instanţei declararea pe cale judecătorească a dispariţiei acesteia. Primul termen de judecare a acestei cauze a fost pe 16 octombrie, însă a fost amânat pentru 27 noiembrie. După declararea dispariţiei avocatei, aceasta va fi declarată decedată, însă abia după alţi trei ani. După un an de căutări, trupul avocatei Ghinescu nu a fost găsit, iar soţul acesteia rămâne în continuare principalul suspect în acest caz.

×
Subiecte în articol: romania