x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta Dunarii - Bistroe, din nou in discutie

Delta Dunarii - Bistroe, din nou in discutie

de Alexandru Nastase    |    27 Iul 2005   •   00:00

Cazul controversatului Canal Bistroe, construit in partea ucraineana a Deltei Dunarii, este din nou in atentia oamenilor de stiinta si a diplomatilor.
La Tulcea vor avea loc astazi si maine doua reuniuni, una diplomatica, iar cealalta stiintifica, in care se va discuta despre impactul proiectului ucrainean. Reuniunea va avea loc la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Partea ucraineana este asteptata sa prezinte un studiu de impact pentru faza I a proiectului Bistroe. Dupa aceasta reuniune, este programata in toamna o conferinta internationala la Odessa, care sa stabileasca daca si in ce conditii va fi inceputa faza a doua a constructiei Canalului Bistroe.

DOCUMENT. Ornitologi, biologi si ecologi din Romania, Germania, Olanda, Rusia sau Marea Britanie vor participa la seminarii pe tema protejarii uneia dintre cele mai valoroase specii din Delta Dunarii, gasca cu gat rosu. Specialistii isi propun sa identifice masuri de protejare a speciei si sa initieze strategii de conservare a habitatelor umede. Pe agenda vor fi discutii si prezentari despre implicatiile asupra biodiversitatii din Delta ale Canalului Bistroe si despre politicile nationale de protejare a "Coridorului Verde" din zona Dunarii de Jos. La conferinte vor participa prestigioasele organizatii internationale Birdlife International si Societatea Regala pentru Protectia Pasarilor din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: observator