x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta, excepţie de la regulă

Delta, excepţie de la regulă

de Elena Stan    |    11 Iun 2008   •   00:00
Delta, excepţie de la regulă

TURISM ● Act normativ pentru Rezervaţie
Guvernul a elaborat cîteva norme privind construcţiile din Delta Dunării. Cele mai multe reguli noi se vor aplica în cazul hotelurilor şi pensiunilor.



TURISM ● Act normativ pentru Rezervaţie
Guvernul a elaborat cîteva norme privind construcţiile din Delta Dunării. Cele mai multe reguli noi se vor aplica în cazul hotelurilor şi pensiunilor.

Normele metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistică nu se aplică în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Astfel, funcţionarea hotelurilor cu peste 20 de camere şi a pensiunilor şi motelurilor cu mai mult de 10 camere va fi interzisă în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, iar înălţimea maximă admisă a construcţiilor va fi de 10 metri, potrivit unui regulament pentru conservarea valorilor tradiţionale ale zonei.

Măsurile vor fi promovate printr-un proiect de Hotărîre de Guvern, elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, supus dezbaterii publice. Proiectul vizează modificarea şi completarea HG 525/1996, prin aprobarea unui regulament cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Documentul va stabili regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a construcţiilor şi a amenajărilor aferente acestora, precum şi norme generale de arhitectură.

REGULAMENT. Vor fi interzise construcţiile cu faţade din lemn, avînd aspect montan, precum şi dispunerea antenelor tv satelit în locuri vizibile. În domeniul materialelor de construcţii, regulamentul prevede utilizarea celor tradiţionale – ciamur, chirpici, paiantă –, betonul armat sau metalul putînd fi folosit la edificiile publice de mari dimensiuni, în cazul în care studiile geotehnice arată că orice soluţie tradiţională este imposibil de folosit.

Totodată, finisajele exterioare urmează să fie de culoare albă în proporţie de minimum 80%, culorile tari, puternic contrastante, cu excepţia celor caracteristice zonei, fiind interzise.

×
Subiecte în articol: verde!