x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Departamentul de Luptă Antifraudă sesizează fapte penale la gala de box organizată de Obreja şi finanţată de Udrea

Departamentul de Luptă Antifraudă sesizează fapte penale la gala de box organizată de Obreja şi finanţată de Udrea

26 Apr 2012   •   18:22
Departamentul de Luptă Antifraudă sesizează fapte penale la gala de box organizată de Obreja şi finanţată de Udrea

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti, scrie Mediafax. Sesizarea DLAF confirma, de fapt, dezvaluirile facute de Jurnalul National pe aceasta tema.

In nota inspectorilor DLAF, inaintata DNA, este descris modul in care Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, a dat dreptul de exclusivitate in organizarea galei de box "Campion pentru Romania" unei firme care ii apartinea tot lui Rudel Obreja.

In baza acestui contract de exclusivitate de la federatia condusa de Obreja, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obtinut, prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, avand ca obiect "Promovarea brandului turistic al Romaniei".

Valoarea a fost stabilita in baza unui studiu intocmit de The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT "si-a insusit-o".

Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia ca firma lui Rudel Obreja nu avea capacitatea tehnica si profesionala de organiza o asemena gala sau de a presta servicii de promovare a Romaniei ca destinatie turistica si a brandului national. Cu numai doua luni inainte de organizarea galei, firma lui Obreja, Europlus Computers, care avea patru angajati - part-time - si-a adaugat ca activitati secundare. Dar din datele ITM reiese ca pana la momentul la care a primit contractul de la MDRT a avut aceiasi patru angajati.

"Pentru majorarea artificiala a valorii cheltuielilor efectuate in legatura cu organizarea galei, in corespondenta cu DLAF, SC Europlus Computers a invocat plati in valoare de 239.493,82 de lei care nu pot fi considerate ca fiind efectuate pentru organizarea reuniunii de box profesionist si care nu au legatura cu activitati de promovare a Romaniei. Aceste cheltuieli se refera la bilet de avion pentru Denisa Obreja, haine la comanda pentru Rudel Obreja, comisionul din vanzarea biletelor de intrare la gala, servicii de cazare si masa achizitionate inainte de incheierea contractului cu MDRT pentru un grup de persoane care nu sunt angajatii Europlus Computers SRL, dineu dupa gala de box din 9 iulie sau servicii de consultanta prestate intre iulie 2011 - ianuarie 2012", afirma inspectorii DLAF in documentul de control transmis DNA. Valoarea totala a contractului dintre MDRT si Europlus Computers a fost de 1,93 milioane euro fara TVA.

×