x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputaţii PDL cer demisii la Educaţie, după incidentul privind blocarea softului pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Deputaţii PDL cer demisii la Educaţie, după incidentul privind blocarea softului pentru înscrierea în clasa pregătitoare

05 Mar 2012   •   08:46
Deputaţii PDL cer demisii la Educaţie, după incidentul privind blocarea softului pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Parlamentarii democrat-liberali membri ai Comisiei de invatamant a Camerei ii solicita ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au dus la blocarea softului pentru inscrierea in clasele I si pregatitoare si demiterea urgenta a angajatilor MECTS responsabili de acest lucru, scrie Mediafax.

"Inscrierea la scoala in clasa pregatitoare sau in clasa I este o sarbatoare in viata fiecarui copil si nu este permis nimanui sa compromita un asemenea eveniment. Intelegem ca ROEDU.NET este o structura in subordinea Ministerului care nu a asigurat functionarea sistemului de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I", se arata intr-un comunicat semnat de catre deputatii PDL membri ai Comisiei de invatamant a Camerei.

"Cerem ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au creat aceasta problema tuturor scolilor si parintilor si demiterea urgenta a persoanelor din Minister si din structura respectiva care se fac vinovate de o proasta administrare a acestei zone de activitate. Consideram ca cei care, din incompetenta sau neimplicare, au prejudiciat inscrierea la scoala si ne creeaza sentimentul ca nu pot administra eficient activitatile Ministerului, trebuie sa plece", se arata in comunicat.

Desi luni dimineata ar fi trebuit sa inceapa inscrierile pentru clasa pregatitoare, baza de date nu a functionat timp de doua ore.

Sistemul informatizat a fost conceput pentru a nu permite inscrierea unui copil la mai multe institutii de invatamant.

Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I a inceput luni, pana in 16 martie fiind asteptati parintii care vor sa-si inscrie copiii in scolile din circumscriptia la care au fost arondati.

×