x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Cătălin Teodorescu, sub control judiciar pe cauţiune de un milion de lei

Deputatul Cătălin Teodorescu, sub control judiciar pe cauţiune de un milion de lei

10 Dec 2015   •   16:56
Deputatul Cătălin Teodorescu, sub control judiciar pe cauţiune de un milion de lei

Procurorii DNA au dispus, joi, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Cătălin Teodorescu, acuzat în dosarul ANRP, suma stabilită fiind de un milion de lei.

Măsura a fost dispusă de procurori după ce plenul Camerei Deputaţilor nu a încuviinţat cererea de arestare preventivă în legătură cu infracţiunea reţinută în sarcina sa.

"Cătălin Teodorescu va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanţe, o cauţiune în valoare de 1.000.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia DNA - Secţia de Combatere a Corupţiei, la o unitate bancară", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

El este acuzat de infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Cătălin Teodorescu este deja trimis în judecată sub control judiciar, într-un alt dosar privind acordarea de despăgubiri de către ANRP, pentru aceeaşi faptă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar pe cauţiune, deputatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la secţia de poliţie, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii şi cu martorii din acelaşi dosar; să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

"Inculpatului i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauţiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive", precizează DNA.

×
Subiecte în articol: catalin teodorescu