x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul PD-L Viorel Arion îi felicită pe morţi şi-i prosteşte pe vii

Deputatul PD-L Viorel Arion îi felicită pe morţi şi-i prosteşte pe vii

de Monalise Hihn    |    28 Iun 2010   •   00:00
 Deputatul PD-L Viorel Arion îi felicită pe morţi şi-i prosteşte pe vii
0-124932-arionpoza.jpgÎn prezent, PDL Hunedoara are doi preşedinţi: unul este Tiberiu Iacob-Ridzi, propus spre înlocuirea din funcţie de către Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), şi deputatul de Hunedoara, Viorel Arion, uns ca lider interimar tot de CODA, dar nevalidat de către Biroul Permanent Naţional al PDL.

Decizia de înlocuire din funcţie a lui Tiberiu Iacob - Ridzi a fost luată în urmă cu câteva săptămâni în speranţa că imaginea negativă a soţiei sale nu se va mai răsfrânge asupra Organizaţiei Judeţene a PDL Hunedoara. Mişcare greşită însă din partea celor trei membri ai CODA, Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi Ioan Oltean: preferatul lor, Viorel Arion, pare să facă şi mai multe deservicii PDL Hunedoara decât a reuşit familia Ridzi.


MUT CA O LEBĂDĂ

Viorel Arion este deputat în Colegiul nr. 7, ce cuprinde municipiul Hunedoara. A fost senator PNL în legislatura 2004 - 2008, a părăsit partidul în 2007, înscriindu-se în PLD. Dacă cineva are curiozitatea să vadă cam cât a vorbit Arion în plenul Parlamentului, poate consulta site-ul www.cdep.ro. Acolo, surpriză mare: Arion a vorbit doar 32 de secunde de la tribuna Parlamentului în legislatura actuală (atunci când a depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor).

Arion nu s-a manifestat prea mult nici în scris, el depunând doar două declaraţii politice, una fiind o scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, şi o alta legată de "9 mai - Ziua Europei". Numele lui Viorel Arion apare în dreptul a şapte iniţiative legislative, în ultima sesiune parlamentară. Doar una singură - privind promovarea producerii de energie din surse regenerabile şi pentru încurajarea economisirii resurselor energetice - este semnată de Viorel Arion ca unic iniţiator. Şi aceasta a fost respinsă definitiv. La celelalte şase, Arion este cosemnatar alături de mulţi alţi deputaţi şi senatori. Niciuna nu a devenit încă lege. În schimb, pe teletextul local, el se laudă alegătorilor cu "măreţele" sale realizări ca deputat de Hunedoara: "Viorel Arion a iniţiat un proiect de lege pentru Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei" (n. red.: respinsă definitiv), "Viorel Arion a iniţiat un proiect de lege privind simplificarea modului de accesare a fondurilor europene (n. red.: respinsă definitiv), "Viorel Arion a adus 750.000 de lei pentru Parcul Tineretului" (n. red.: fondurile au provenit dintr-un proiect întocmit de către angajaţii Primăriei municipiului Hunedoara).

Pe de altă parte, se pare că Viorel Arion şi-a achitat din fondurile pe care le primeşte de la Camera Deputaţilor pentru biroul parlamentar facturile la utilităţi. După cum declară, el şi-a închiriat spaţiul în care are biroul parlamentar de la firma la care este acţionar, "pentru un leu pe lună", şi a plătit în luna ianuarie a acestui an, pentru "chirii, utilităţi", 2.539 de lei, în februarie - 1.275 de lei, iar în martie 618 lei, cu mult mai mult decât majoritatea colegilor săi parlamentari din judeţ. Mai mult, deşi spune că biroul parlamentar este închiriat de la firma sa, totuşi, la sediul PDL din Hunedoara este postat un panou pe care scrie "Birou parlamentar deputat Viorel Arion".


"LA MULŢI ANI!" PENTRU MORŢI

Dacă pe cei vii încearcă să-i prostească, prezentându-le ce n-a făcut în Parlament pe post de "măreţe" realizări, deputatul de Hunedoara a cam dat-o în bară când vine vorba despre cei adormiţi întru Domnul.

Mama doamnei C.Z. din Hunedoara a decedat în data de 1 ianuarie 1988. Distinsa doamnă s-a săvârşit din viaţă în urma unor boli incurabile. N-a mai apucat să devină unul dintre pensionarii care nu îi lasă pe domnii Băsescu şi Boc "să reformeze statul" şi nici să îl vadă pe Viorel Arion parlamentar. Cu toate acestea, domnul deputat este respectuos şi îi trimite în fiecare an o felicitare. Şi anul acesta Viorel Arion i-a scris: "Este o onoare pentru mine, ca deputat de Hunedoara, să vă pot transmite, cu ocazia zilei dumneavoastră de naştere, cele mai sincere urări de sănătate, fericire şi numai împliniri. Fie ca D-zeu (n. red.: oribilă prescurtare!) să vă aducă tot ce vă doriţi, să aveţi parte de un trai liniştit şi decent (n. red.: probabil într-un loc cu verdeaţă, unde nu e nici durere, nici întristare!). Vă asigur de profundul meu respect şi de faptul că voi încerca să fac tot posibilul ca, prin activitatea mea în Parlamentul României, să aduc un plus de prosperitate Hunedoarei şi hunedorenilor. La mulţi ani! Cu respect, Viorel Arion, deputat de Hunedoara".

×
Subiecte în articol: observator