x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi DNA la fostul şef SIE Cătălin Harnagea, Remus Truică, Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu. Percheziţiile au loc în dosarul Microsoft

Descinderi DNA la fostul şef SIE Cătălin Harnagea, Remus Truică, Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu. Percheziţiile au loc în dosarul Microsoft

16 Oct 2014   •   08:24
Descinderi DNA la fostul şef SIE Cătălin Harnagea, Remus Truică, Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu. Percheziţiile au loc în dosarul Microsoft
UPDATE 09:43 - Procurorii DNA efectuează percheziţii la fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, preşedintele Comitetului Olimpic Român, Alin Petrache, şi la fostul consilier prezidenţial Dorin Marian. Percheziţiile au loc tot în dosarul Microsoft.
................................................

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziţii, la această oră, la domiciliile oamenilor de afaceri Remus Truică, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, dar şi la fostul tenisman Dinu Pescariu. Potrivit unor surse judiciare, procurorii ar face percheziţii şi la Cătălin Harnagea, fost director SIE, precum şi la firma Niro.

Descinderile au loc în dosarul Microsoft.

Potrivit unui comunicat al DNA, "în dosarul penal mediatizat prin comunicatului nr. 1342/VIII/3 din data de 26 septembrie 2014, privind suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cursul zilei de 16 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul Bucureşti şi comune din judeţul Ilfov, având destinaţia de sedii de societăţi comerciale, de fundaţii sau domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis zilele trecute Camerei Deputaţilor şi Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi Valerian Vreme. Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justiţiei, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a deschis o anchetă amplă de corupție în care sunt vizați mai mulți politicieni acuzați că au semnat contracte păguboase, șpagă prin off-shore-uri, mită în bani gheață sau bunuri. Este vorba despre o șpagă de 20 de milioane de dolari pentru un contract de licențe Microsoft pentru școlile din România.

DNA a anunțat că a demarat cercetări în cazul a nouă foști miniștri, din perioada 2003-2010, ai Educației, Comunicațiilor, Finanțelor sau Secretariatului General al Guvernului:

1 ECATERINA ANDRONESCU - SENATOR abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani

2 VALERIAN VREME - DEPUTAT abuz în serviciu

3 ȘERBAN MIHĂILESCU - SENATOR instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani

4 DAN NICA - EUROPARLAMENTAR abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani

5 ADRIAN ȚICĂU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, spălare de bani

6 GABRIEL SANDU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani

7 DANIEL FUNERIU abuz în serviciu

8 ALEXANDRU ATHANASIU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani

9 MIHAI TĂNĂSESCU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

×