x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi DNA la finul lui Băsescu: Procurorii anticorupţie ridică documente de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean

Descinderi DNA la finul lui Băsescu: Procurorii anticorupţie ridică documente de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean

29 Mar 2012   •   10:19
Descinderi DNA la finul lui Băsescu: Procurorii anticorupţie ridică documente de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean

UPDATE 14:10 - Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca nu este vorba de efectuare de perchezitii, ci de ridicare de documente de la Primaria Arad si de la Consiliul Judetean Arad intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare in care nicio persoana nu are calitate de invinuit.

"Nu este vorba de efectuare de perchezitii, ci de ridicare de documente de la Primaria Arad si de la Consiliul Judetean Arad intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare. In respectivul dosar nicio persoana nu are calitate de invinuit", informeaza DNA intr-un comunicat.

UPDATE 13:55 Primarul Aradului a confirmat la Antena 3 ca a fost contactat de liberalii din judetul sau pe motiv ca acestia nu ar avea incredere in PSD-isti. El nu a confirmat clar ca ar intentiona sa paraseasca PDL, dar asemeni lui Frunzaverde, a militat pentru consolidarea unei "Drepte moderne".

Procurorii DNA efectueaza perchezitii la Primaria Arad si la Consiliul Judetean. Anchetatorii au ridicat mai multe documente privind contractele incheiate intre primarie si o firma din Timisoara.

Potrivit site-ului aradon.ro, procurorii au solicitat o multime de documente referitoare la contractele incheiate intre institutiile din Arad si firma Confort Construct din Timisoara, patronata de "regele asfaltului din Banat', Georgica Cornu.

Citeste si EXCLUSIV: Procurorii au descins la Primaria Arad si la Consiliul Judetean

Este vorba despre documente care se refera la Drumul Vinului, pentru care Confort a prins un contract de 13,5 milioane de euro, dar si de masterplanul de apa-canal si cel de deseuri, a caror valoare este de sute de milioane de euro. Mai mult, in legatura cu cele doua masterplanuri, procurorii au descins si la Compania de Apa Arad. De la Primarie au fost ridicate documente legate de lucrarile realizate de Confort Construct pe teritoriul municipiului.

Surse politice au declarat ca Gheorghe Falca, finul lui Traian Basescu, era urmatorul pe lista celor care ar urma sa demisioneze din PDL.

Primarul Aradului, aflat la cel de-al doilea mandat, este casatorit cu Ela Seculici, fiica lui Gheorge Seculici, lider al PDL Arad, iar nasul lor de casatorie este presedintele Traian Basescu.

Gheorghe Falca este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu vanzarea unui teren al municipalitatii unui apropiat al familiei, la un pret considerat de catre procurorii DNA ca fiind sub pretul pietei.

×