Acţiune de amploare a ofiţerilor DIICOT şi a jandarmeriei, în această dimineaţă. Peste 600 de forţe de ordine, printre care luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie şi de la fosta unitate Acvila şi 4 elicoptere participă la acţiunea care se desfăşoară în cinci judeţe - Vâlcea, Cluj, Maramureş, Arad şi Timiş.
Descinderile au debutat la ora 6.00, simultan în toate cele cinci judeţe şi vizează capturarea membrilor unei reţele despre care poliţia are informaţii că vindea utilaje agricole furate din Belgia şi Franţa. Cele mai multe descinderi au loc în localitatea maramureşană Borşa, potrivit antena3.ro.Poliţiştii monitorizau reţeaua încă din martie. Se pare că oamenii se ocupau cu aducerea în ţară a unor utilaje agricole cu acte false, pe care le vindeau la preţuri mult mai mici, la negru. Valoarea utilajelor confiscate până acum de poliţişti depăşeşte un milion de euro.
Doi fraţi au încercat să fugă şi să dea cu maşina peste jandarmi
Doi membri ai reţelei de criminalitate organizată au încercat să fugă de anchetatorii prezenţi în localitatea maramureşeană Borşa şi să dea cu maşina peste jandarmi, ei fiind prinşi, urmând să fie cercetaţi pentru ultraj. Astfel, în timpul descinderilor de la Borşa, doi membri ai reţeli, care sunt şi fraţi, au încercat să scape şi să dea cu maşina peste jandarmi. Ei au fost imobilizaţi şi duşi la politie, unde li se va întomci dosar pentru ultraj. În maşina cu care încercau să fugă au fost găsite pachete cu ţigări, săbii şi cuţite.
Mandate de aducere pe numele a doi patroni de firme de închiriere a utilajelor din Cluj
Două mandate de aducere au fost emise, astăzi, de procurorii DIICOT, pe numele a doi patroni ai unor firme de închiriere de utilaje din Cluj-Napoca, în urma percheziţiilor din cadrul acţiunii privind traficul de utilaje furate din străinătate. Potrivit Mediafax, aceste două persoane vor fi duse la Baia Mare pentru audieri. De asemenea, de la depozitul BS Group - firmă de demolări, vânzări şi închirieri utilaje - au fost ridicate mai multe acte. (V.A.)