x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi la contrabandiştii de ţigări: Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, ridicat de poliţişti

Descinderi la contrabandiştii de ţigări: Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, ridicat de poliţişti

de Veronica Micu    |    25 Apr 2013   •   09:27
Descinderi la contrabandiştii de ţigări: Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, ridicat de poliţişti

În urma perchezilţiilor efectuate la suspecţi de contrabandă de ţigări, poliţiştii l-au ridicat, în această dimineaţă, de la domiciliul său din Bucureşti, pe Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, cunoscut pentru antecedente penale în urma desfăşurării unor astfel de activităţi ilicite. Iova urmează să fie dus la audieri la sediul DIICOT.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava - Biroul de Combatere a Contrabandei efectuează 56 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigări, prejudiciul fiind de peste trei milioane de dolari, informează DIICOT într-un comunicat.

Un număr de 60 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă pe relaţia Ucraina - Republica Moldova - Turcia - Grecia - Spania - Germania - Marea Britanie - România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producţie de ţigarete, precum şi cantitatea de 7.100.000 ţigarete în valoare de 1.000.000 dolari.


×