x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei în domeniile deşeurilor reciclabile și construcțiilor

Prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei în domeniile deşeurilor reciclabile și construcțiilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   22:45
Prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei în domeniile deşeurilor reciclabile și construcțiilor

Inspectorii antifraudă ai ANAF au stabilit un prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus bugetului de stat, în urma unor verificări făcute în luna octombrie la mai multe firme din domeniul deșeurilor reciclabile.

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au făcut în luna octombrie controale la societăți comerciale din București-Ilfov care activează pe piața de operatori deşeuri reciclabile şi prestări de servicii în domeniul construcţiilor.

„Societățile verificate au înregistrat în evidențele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice și juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor”, transmite ANAF.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de 8,2 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată și impozit pe profit.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deşeuri anaf