x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deșeurile înfundă capitala! Bucureștenii aruncă în canalizare frigidere, televizoare, covoare, carcase de animale și traverse de cale ferată

Deșeurile înfundă capitala! Bucureștenii aruncă în canalizare frigidere, televizoare, covoare, carcase de animale și traverse de cale ferată

01 Oct 2022   •   08:54
Deșeurile înfundă capitala! Bucureștenii aruncă în canalizare frigidere, televizoare, covoare, carcase de animale și traverse de cale ferată
Sursa foto: Facebook - Garda Națională de Mediu

Una dintre marile probleme cu care se confruntă staţia de epurare a apelor uzate Glina - considerată un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului - este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo.

Aceasta este concluzia la care au ajuns Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, și reprezentanţii societăţii Apa Nova, cea care administrează staţia de epurare, susține Garda Națională de Mediu, într-un comunicat postat pe Facebook.

În canalizare ajung mii de tone de şerveţele umede şi scutece - făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează - cârpe, jucării, echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale.

Unii bucureșteni „ ridică un capac de canalizare şi aruncă animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiționat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal!”, precizează comunicatul.

Toate acestea au însă un preţ şi încă unul foarte mare - avarii, disconfort şi poluarea mediului, este concluzia Gărzii Naționale de Mediu.

„Atunci când deșeurile ajung în canalizare, acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute, iar prin acumulare pot obtura canalele, blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări.”, a afirmat Păduraru.

„Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre.”, a adăugat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: mediu bucuresti