x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Detonare cu emoţii la Târgu Jiu. Un turn de răcire de la fosta termocentrală a municipiului a rămas într-o rână, după implozie (VIDEO)

Detonare cu emoţii la Târgu Jiu. Un turn de răcire de la fosta termocentrală a municipiului a rămas într-o rână, după implozie (VIDEO)

23 Ian 2014   •   18:39
Detonare cu emoţii la Târgu Jiu. Un turn de răcire de la fosta termocentrală a municipiului a rămas într-o rână, după implozie (VIDEO)
Sursa foto: Detonare cu emoţii la Târgu Jiu. Un turn de răcire de la fosta termocentrală a municipiului a rămas într-o rână, după implozie

Un turn de răcire de la fosta termocentrală a municipiului Târgu Jiu, care urma să fie pus la pământ prin implozie, a rămas, după detonare, înfipt în sol şi înclinat într-o parte, fiind comparat de către cei care l-au văzut cu turnul din Pisa.




Muncitorii au folosit opt kilograme de explozibil pentru a detona picioarele de susţinere a acestuia, însă turnul a rămas aproape vertical şi după ce a fost detonat explozibilul respectiv. "Este un semieşec, dar asta pentru că nu am dorit să facem pagube mari. Construcţia nu a lucrat aşa cum am fi dorit noi, din cauza greutăţii mari. Turnul a plecat iniţial pe direcţia de cădere, dar stâlpii din spate, care nu au fost perforaţi şi dinamitaţi, au cedat şi ei şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. De căzut nu o să cadă singur pentru că are un diametru mare şi nu o să cadă singur niciodată", a declarat inginerul coordonator al lucrării, Viorel Filip.

Acesta a menţionat că vineri ar putea fi reluate operaţiunile de dărâmare a acestuia, totul depinzând de constatările pe care muncitorii le vor face la structura internă a turnului după îndepărtarea molozului rezultat în urma detonării de joi.

×
Subiecte în articol: detonare targu jiu termocentrala implozie