x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluirile "Anonymous" despre Mihai Răzvan Ungureanu şi serviciile de spionaj

Dezvăluirile "Anonymous" despre Mihai Răzvan Ungureanu şi serviciile de spionaj

13 Feb 2012   •   22:09
Dezvăluirile "Anonymous" despre Mihai Răzvan Ungureanu şi serviciile de spionaj

"Astazi, la miezul noptii, noi cei de la AnonOpsRomania, vom publica informatii legate de serviciilor de informatii din aceasta tara: numere de telefon, contacte, cam tot ce ne-a cazut pe mana. E un protest legat de noul premier, Mihai Razvan Ungureanu, care a fost seful SIE. Ii vom acorda lui MRU o atentie deosebita: conturi bancare, numere de telefon, tranzactii secrete si modurile in care s-a implicat in trecut in politica", anunta, ieri, un mesaj postat pe Twitter, pe contul AnonOpsRomania - o presupusa organizatie a hackerilor romani care si-a declarat apartenenta la Anonymous.

Inevitabil, mesajul s-a propagat pe firul scurt din media sociala generand, in miez de noapte, forfota internautilor, in cautarea nu atat a informatiei, cat a senzationalului.

Promisiunea a fost onorata, fix la miezul noptii, pe Pastebin a fost postat documentul promis, dar "scurgerea"de informatii asteptata nu s-a produs. Elementele furnizate in respectivul document nu au depasit statutul unui referat realizat de un elev constiincios care a adunat, cu ajutorul motoarelor de cautare, toate datele disponibile pe internet cu referire la Mihai Razvan Ungureanu.
Numerele de telefon publicate sunt cele publice pe site-urile guvernamentale, depozitele bancare fac referire la cele declarate de Mihai Razvan Ungureanu in declaratia de avere, nu la IBAN-uri, iar informatiile legate de trecutul sunt cele facute publice deja in mass-media (faptul ca a obtinut Masterul in Studii Ebraice la Oxford, etc.).

×