x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diaconu: Ura lor contra ziariştilor este nepotolită

Diaconu: Ura lor contra ziariştilor este nepotolită

05 Sep 2010   •   00:00
Diaconu: Ura lor contra ziariştilor este nepotolită
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Senatorul PNL Mircea Diaconu, directorul Teatrului Nottara din Bucureşti, este convins că aceste decizii reflectă lupta Guvernului împotriva jurnaliştilor.



 "Guvernul doreşte să egalizeze drepturile de autor cu salarizarea obişnuită, ceea ce e o aberaţie. Ura lor contra jurnaliştilor este necontenită, iar victimele colaterale suntem noi, artiştii. Câtă vreme produsul muncii jurnaliştilor se semnează, deci se individualizează, se plăteşte pe drepturi de autor, iar problema guvernanţilor e una singură: să-i lovim pe-ăştia unde-i doare, să-i lovim la bani", a declarat Mircea Diaconu.

Senatorul subliniază că noul proiect legislativ de creştere a contribuţiilor sociale pentru veniturile din activităţi independente este o aberaţie, alături de alte prevederi aberante, precum plata contribuţiilor pentru şomaj din partea celor care nu vor beneficia niciodată de ajutorul de şomaj, pentru că nu au carte de muncă, sau contribuţiile pe care le plătesc la pensii actorii deja ieşiţi la pensie.
Mircea Diaconu crede că această iniţiativă este specifică sistemelor politice care tind spre autocraţie, materializată prin atacuri la adresa "celor care gândesc", iar din acest punct trebuie să ne apărăm singuri. "Că vor putea sau nu vor putea să o facă, depinde de noi. De aceea, strigătul meu disperat este: implicaţi-vă! Lăsaţi lenea, nu mai jucaţi table, nu mai beţi bere, puneţi mâna, băgaţi-vă în sistem şi apăraţi-vă! Dacă nu facem asta, ne merităm soarta", mai spune actorul.

×
Subiecte în articol: observator