x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Digul de la Grindu, aproape gata

Digul de la Grindu, aproape gata

10 Iul 2010   •   00:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, a declarat, sâmbătă, că digul de apărare a comunei Grindu, din dreptul municipiului Galaţi, este aproape finalizat, având o lungime de peste cinci kilometri, scrie NewsIn.

"Digul este aproape gata. Lucrările au fost oprite ieri după-amiază (vineri după-amiază, n.r.), când la Grindu a început să plouă torenţial. Digul are o lungime de 5,5 kilometri şi o înălţime care variază între 2,5 şi 5,2 metri", a declarat, sâmbătă la prânz, preşedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon. Acesta se află acum în comuna Grindu. "Am venit aici să mă asigur că oamenii sunt liniştiţi", a spus Victor Tarhon.

Lucrările de ridicare a digului de apărare a comunei Grindu, de pe malul drept al Dunării, au început duminică, 4 iulie, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurat în acea zi la Galaţi. Digul a fost ridicat pentru a apăra localitatea în cazul în care s-ar fi impus inundarea controlată a unui păşuni imense din zonă, în scopul protejării municipiului Galaţi, de pe malul stâng al Dunării, de apele crescute ale fluviului, care ameninţă cartierul Valea Oraşului, unde locuiesc circa 7.000 de oameni.

La Galaţi, a fost ridicat, de asemenea, un dig de apărare de 4,5 kilometri lungime.

Dunărea şi-a reluat creşterea în prima parte a zilei de sâmbătă, după patru zile de scădere. De la ora 7.00 până la ora 12.00, nivelul fluviului a crescut cu patru centimetri, până la cota de 660 de centimetri (cu 60 de centimetri peste cota de inundaţie), dar autorităţile sunt optimiste şi spun că digul de aici va rezista chiar şi unei cote de 715 centimetri.

×
Subiecte în articol: observator