x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT nu ştie unde este Boldea: A fost în Turcia, dar a plecat de acolo către o "destinaţie necunoscută"

DIICOT nu ştie unde este Boldea: A fost în Turcia, dar a plecat de acolo către o "destinaţie necunoscută"

22 Mar 2012   •   06:02
DIICOT nu ştie unde este Boldea: A fost în Turcia, dar a plecat de acolo către o "destinaţie necunoscută"

UPDATE 09:58 - Seful DIICOT Codrut Olaru a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a detinut niciun fel de informatii privind plecarea din tara a lui Boldea si ca exclude o complicitate a autoritatilor in acest caz. Potrivit lui Olaru, primele informatii privind plecarea din Romania a lui Mihail Boldea au fost obtinute de DIICOT miercuri, in jurul orelor 15:00. Potrivit lui Olaru, pe 17 martie Boldea a parasit teritoriul Romaniei, iar pe 18 martie, deputatul s-a imbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinatie necunoscuta deocamdata.

In privinta neaplicarii masurii de interdictie de a parasi tara sau localitatea mai devreme, Olaru a precizat ca magistratul care ancheteaza dosarul poate institui doar una din masurile preventive, respectiv fie interdictia de parasire a tarii, fie arestarea preventiva. Daca se cerea interdictia de a parasi tara in cazul lui Boldea, avizul de ridicare a imunitatii parlamentare dat de Camera Deputatilor ramanea fara obiect, a spus Olaru. In plus, prin instituirea interdictiei de a parasi tara, s-ar fi creat un tratament injust fata de ceilalti inculpati in dosar.

Olaru a mai spus ca DIICOT va pune sechestru pe toate bunurile lui Mihail Boldea chiar daca acesta nu se afla in tara.

Citeste si Valentin Boldea, fratele deputatului Mihail Boldea: Cazul este o intreaga tevatura. Nu am timp sa urmaresc stirile

UPDATE 9:00 - Mai multe perchezitii au loc joi dimineata la imobile din Galati si Bucuresti care ii apartin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional. Potrivit Mediafax, perchezitia s-a desfasurat in prezenta tatlui lui Boldea.Pe parcursul zilei vor avea loc opt perchezitii - cinci in Galati si trei in Bucuresti, anchetatorii cautand probe pe care sa le foloseasca in ancheta.

Tot joi se va judeca propunerea anchetatorilor DIICOT Galati prin care acestia cer judecatorilor arestarea preventiva pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.

Cercetat pentru mai multe inselaciuni cu terenuri din Galati, deputatul a parasit, sambata, Romania, pe frontiera terestra. DIICOT urmeaza sa il dea in urmarire interationala. Potrivit unor surse neoficiale, politicianul s-ar afla in Kenya.

UPDATE 21:10 - Deputatul Mihail Boldea a fost localizat in Turcia, potrivit unor surse citate de Realitatea TV. Ulterior, Boldea a plecat si din aceasta tara, de aceasta data, pe cale aeriana.

Instanta Suprema va judeca joi, la ora 10, cererea de arestare a lui Mihail Boldea. Deputatul ar fi plecat din tara pe 17 martie, pe cale terestra.

----------------------

UPDATE 19:46 - Deputatul Mihail Boldea, caruia marti i-a fost ridicata imunitatea parlamentara, a parasit Romania inca de sambata, 17 martie, in ziua in care opt persoane din grupul infractional pe il constituise au fost retinute. Mihail Boldea va fi dat in urmarire internationala.

---------------

UPDATE 16:28 - Procurorii au emis mandat de aducere pe numele lui Mihail Boldea. Deputatul a fost citat, in aceasta dimineata, la DNA si DIICOT, dar nu s-a prezentat. Boldea nu este de gasit de mai bine de 24 de ore.

...................

Dupa ce deputatii i-au ridicat marti imunitatea, casa lui Mihail Boldea din Galati a fost perchezitionata, in aceasta dimineata, de Politie. Deputatul, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat sa se prezinte la sediul DNA Galati, el fiind asteptat, in aceasta, si la DIICOT.

Boldea a primit, in aceasta dimineata, in jurul orei 7.00, o citatie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie, anunta Mediafax. Documentul a fost lasat in cutia postala de la domiciliul acestuia de catre doua persoane care nu au dorit sa ofere detalii.

Surse judiciare au confirmat insa ca procurorii DNA il asteapta pe Boldea pentru a-l audia. El a fost citat la audieri si la DIICOT, unde este asteptat in aceasta dimineata. Pana la ora transmiterii acestei stiri, deputatul nu s-a prezentat in fata procurorilor.

Mihai Boldea este cercetat alaturi de alte 21 de persoane, de procurorii DIICOT, pentru formarea unui grup infractional, care era specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Ei identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

Prejudiciul se ridica la aproximativ un milion euro.

In acest dosar, sase persoane au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar alte doua, Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galati si Mihaela Bolboceanu, avocat in cabinetul de avocatura al lui Mihail Boldea, au interdictia de a parasi localitatea.

×