x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din arest la terapie intensivă / „Paul Valută”se zbate între viaţă şi moarte

Din arest la terapie intensivă / „Paul Valută”se zbate între viaţă şi moarte

de Mircea Opris    |    17 Dec 2008   •   00:00
Din arest la terapie intensivă / „Paul Valută”se  zbate între viaţă şi moarte

Cetăţeanul iranian Jahani Farid, supranumit “Paul Valută”, considerat a fi şeful filierei care a fraudat BRD, pentru a finanţa reţeaua teroristă Hamas, se află în stare critică pe un pat de spital, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara. Medicii de aici îi dau şanse minime de supravieţuire şi spun că pacientul ar putea deceda oricând din cauza stării de sănătate extreme de degradată.



TRIBUNALUL, ULTIMUL DRUM?
 El a fost adus de la Bucureşti în noaptea de duminică spre luni pentru a lua parte la o nouă înfăţişare în procesul BRD. N-a mai ajuns, din cauză că pe drum, în judeţul Hunedoara, lui Jahani Farid i s-a făcut rău şi a fost dus la un spital din Haţeg pentru îngrijiri, iar apoi transferat de urgenţă la Spitalul Judeţean Timişoara. A fost internat direct în secţia de Terapie Intensivă. Şeful Secţiei ATI, profesor dr. Dorel Săndesc a declarat că starea lui Jahani Farid este critică. Acesta respiră doar cu ajutorul aparatelor şi are probleme de nutriţie severă, anemie si icter. . "Starea lui s-a agravat în timpul călătoriei către Timişoara. Este intubat şi respiră artificial. A suferit multe afecţiuni respiratorii şi are mari probleme cu ficatul. Are slabe şanse de supravieţuire. Deocamdată mai trăieşte, dar  nu vă pot spune dacă nu va deceda, fiind dată starea sa foarte gravă”, a spus medicul Dorel Săndesc. Medicii sunt foarte rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. La ultimele înfăţişări în proces, Paul Valută a fost adus cu targa în faţa judecătorilor din pricina faptului că era extrem de slăbit, în timp ce expertizele medicale  arătau că joacă teatru.  Farid a făcut greva foamei şi ajunsese la o greutate de sub 40 de kilograme.

SACRIFICAT PE ALTARUL HAMAS
Acum trei zile, la Tribunalul Timiş, judecătorii ar fi trebuit să stabilească dacă inculpaţii în procesul BRD rămân după gratii şi în următoarele 60 de zile. Dosarul BRD Craiova, în care a fost cercetat, iar acum e judecat, este unul dintre cele mai importante instrumentate de procurorii DIICOT Timiş. În acest dosar, şapte persoane sunt acuzate de aderare la un grup de crimă organizată, infracţiuni în domeniul informaticii şi spălare de bani. Aceştia sunt Jahani Farid, cunoscut drept Paul Valută, o casiera la BRD Craiova, Doru Meosu, Paul Mânzu, Osman Tunc şi Eugen Florescu. Prejudiciul creat băncii se ridică la 2,2 milioane de euro, procurorii DIICOT înaintând informaţia că o parte din banii furaţi urma să ajungă în conturile reţelei teroriste Hamas.

×
Subiecte în articol: observator