x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din culisele Cotroceniului: Cum îşi umilea Traian Băsescu colaboratorii

Din culisele Cotroceniului: Cum îşi umilea Traian Băsescu colaboratorii

02 Iun 2015   •   16:41
Din culisele Cotroceniului: Cum îşi umilea Traian Băsescu colaboratorii

Traian Băsescu a devenit celebru pentru gafele şi etichetele puse în mod public adversarilor politici ori jurnaliştilor. Adriana Săftoiu, fost consilier al lui Băsescu, relatează, în cartea sa, şi episoade mai puţin cunoscute, în care fostul preşedinte îi făcea "nesimţiţi" pe pedişti sau umilea, până la lacrimi, unii membrii de partid şi chiar consilieri de la Cotroceni. Săftoiu relatează şi o scenă în care Băsescu o apostrofează pe Mona Muscă, dar şi detalii de culise despre plecarea lui Andrei Pleşu de la Cotroceni.

În cartea sa "Cronică de Cotroceni", fostul purtător de cuvânt Adriana Săftoiu vorbeşte despre "mojiciile" lui Traian Băsescu, redând discuţii în care fostul preşedinte îi umilea pe cei cu care discuta.

Citeşte şi DIN CULISELE Cotroceniului. Cum era "şeful" Traian Băsescu. Ce spun foştii consilieri prezidenţiali


Vă prezentăm câteva fragmente din cartea Adrianei Săftoiu:

Întâlnire la Cotroceni, 26 decembrie 2004

"Măi, Vasile, dacă nu mă respecţi pe mine, măcar respectă funcţia Preşedintelui. Să vii în blugi e o nesimţire!" (...)

"Le cere celor de la P.D. să se retragă şi ne reţine pe mine şi pe Blaga . "Hai, mă, sper că nu v-aţi supărat. M-au enervat nesimţiţii ăştia. Le-am transmis prin secretară să nu vină nici unul fără cravată. Au venit, totuşi, la Preşedinte ! Şi Guşă, care îşi tot permite să mă ia cu "Traiane "!". Uimitor ! Îi trec repede în revistă în gând. Trei nu aveau cravată. Unul era Guşă, care îi şi spunea "Traiane !"

În iunie 2004, după câştigarea alegerilor pentru primăria Capitalei

"Apare Mona Muscă , radioasă, plină de energie. „Traiane, felicitări, dă-mi voie să te îmbrăţişez!" Eu, la un colţ de masă, privesc cu speranţa că zâmbetul radios al Monei s-ar putea să îi schimbe starea de spirit. Nici vorbă.

„Nu am timp de felicitări. Eu stau la Primărie pe o majoritate şubredă, am nevoie de P.R.M., să negociez..." Şi strigă : „L-aţi găsit pe Vadim ?".

Continuarea pe RomâniaTV.net.

×