x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din patron de cârciumă, director de sanatoriu la Techirghiol

Din patron de cârciumă, director de sanatoriu la Techirghiol

de Adriana Duţulescu    |    28 Iun 2010   •   00:00

În localul "noului director", fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, i-a botezat nepoata lui Bercea Mondialu



Silviu Rusu este patronul Restaurantului "El Stefanino" din Eforie, unde, acum câteva luni, fratele şefului statu­lui, Mircea Băsescu i-a botezat nepoata cumătrului său, Bercea Mondialu.

Rusu nu are nici o legătură cu sistemul medical, dar are mai multe firme care au de recuperat nişte datorii de la Sanatoriul Techirghiol, fapt care, împreună cu prietenia care îl leagă de Mircea Băsescu, l-a recomandat pentru numirea sa în funcţia de director al sanatoriului.

El spune însă că şi-a cedat firmele către soţie, pentru a evita incompa­tibilitatea. "Conform legii, am 30 de zile să devin curat ca lacrima, să nu mai am nici o afacere", a anunţat gazda lui Bercea Mon­dialu în presa constănţeană.

Având pile la însuşi fratele preşedintelui, Rusu a putut să fie numit în funcţie, culmea, în locul unei PDL-iste, care a fost demisă fără nici o explicaţie săptămâna trecută. Indiran Logofătu, membru PDL, fusese numită în 2009 director al Sanato­riului Techirghiol, ulterior funcţia fiind negociată de cei de la UDMR.

Dar Silviu Rusu a fost mai tare şi decât partidul lui Băsescu, şi decât protocolul local încheiat între PDL şi UDMR. Indiran Logofătu, managerul Sanatoriului Balnear şi de Recupe­rare Medicală Techirghiol, a fost destituită din funcţie printr-un Ordin al Ministerului Sănătăţii în 23 iunie, nici măcar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa neavând habar pe ce criterii s-a decis destituirea ei.

"De unde să ştiu eu care sunt motivele? Este decizia ministerului. Nu sunt ei obligaţi să-mi explice mie de ce au destituit-o din funcţia de manager", a declarat directorul DSPJ Constanţa, dr Constantin Dina, în presa locală.
Amicul lui Mircea Băsescu, proaspăt numit într-o funcţie publică, a explicat însă că predecesoarea sa, pedelista Logofătu, "a solicitat o scurtă vacanţă".

×
Subiecte în articol: observator