x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinu Patriciu, achitat în dosarul Rompetrol

Dinu Patriciu, achitat în dosarul Rompetrol

28 Aug 2012   •   05:19
Dinu Patriciu, achitat în dosarul Rompetrol

UPDATE 15:16 - Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care era acuzat printre altele de delapidare si spalare de bani. Totodata, instanta i-a achitat si pe ceilalti 11 inculpati din dosar, printre care Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache.

Instanta a respins si cererea DIICOT de confiscare a sumei de 9,8 milioane euro si instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Dinu Patriciu si altor inculpati.

Decizia nu este definitiva.

...........

Magistratii Tribunalului Bucuresti s-ar putea pronunta astazi in dosarul Rompetrol, in care Dinu Patriciu a fost trimis in judecata alaturi de 12 inculpati acuzati de infractiuni economice. Procurorii au cerut Tribunalului Bucuresti condamnarea lui Patriciu la pedeapsa maxima de 20 de ani de inchisoare. In cazul celorlalte persoane s-a cerut pedeapsa minima, de zece ani de inchisoare cu executare.

La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea a sapte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Impreuna cu Patriciu au fost trimisi in judecata Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu si Gabriela Anghelache.

O parte a dosarului se refera la modul in care Rompetrol a preluat o creanta de 85 milioane de dolari, procurorii sustinand ca aceasta trebuia incasata de statul roman.

×