x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Administraţiei Porturilor Maritime, somat de angajaţi să demisioneze

Directorul Administraţiei Porturilor Maritime, somat de angajaţi să demisioneze

12 Mar 2012   •   10:15

Zeci de angajati ai Portului Constanta au protestat, astazi, cerand demisia directorului Administratiei Porturilor Maritime Constanta, Aurelian Popa. Oamenii sunt nemultumiti de decizia APM de introducere a unei taxe de acces in incinta portului pentru angajatii care vin la serviciu cu masina personala.

Protestul s-a desfasurat in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime Constanta. Oamenii au strigat "Demisia" si au afisat pancarte pe care scria "Stop incercarilor de intimidare", "Nu ne mai injositi", "Vrem acces liber la munca", "Stop abuzurilor", "Stop conducerii tip KGB", "Nu ne mai luati bani pentru campaniile voastre politice".

Liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel, a declarat ca angajatii portuari solicita conducerii Administratiei Porturilor Maritime Constanta retragerea taxei de acces in port, valoarea acesteia fiind de 200 de lei pe an.

"Aceasta taxa care se ridica la valoarea de 200 de lei este insuportabila pentru lucratorii portuari. Am cerut in repetate randuri retragerea acestei taxe deoarece incalca o hotarare a justitiei. Dupa cum stiti, in anul 2006, un alt director al APMC a solicitat aplicarea acestei taxe, atunci am facut interventie la instanta si am castigat, iar de atunci si pana astazi nu a mai platit niciun lucrator aceasta taxa', a afirmat Petre Costel, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca angajatii Administratiei Porturilor Maritime Constanta sunt nemultumiti de mai multe decizii luate de directorul Aurelian Andrei Popa, acuzat ca a incalcat contractul colectiv de munca.

“De la venirea in functie a incercat un dialog al surzilor cu sindicatele din unitate, a introdus un regulament de organizare a societatii fara acordul sindicatului, incalca permanent contractul colectiv de munca, a schimbat programul de lucru din unitate', a explicat liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare.

Petre Costel a precizat ca a fost obtinuta o autorizatie de la Primarie pentru proteste in fata sediului APMC pana in 31 martie, iar in cazul in care directorul Administratiei Porturilor Maritime nu isi va da demisia autorizatia va fi prelungita, manifestatiile urmand sa continue pana la plecarea acestuia din functie.

×