x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul ANM: Până la 1 martie nu vor fi condiţii pentru producerea inundaţiilor. Vezi prognoza meteo până duminică

Directorul ANM: Până la 1 martie nu vor fi condiţii pentru producerea inundaţiilor. Vezi prognoza meteo până duminică

16 Feb 2012   •   10:10
Directorul ANM: Până la 1 martie nu vor fi condiţii pentru producerea inundaţiilor. Vezi prognoza meteo până duminică

Ion Sandu, directorul ANM, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca pentru topirea brusca a zapezilor acumulate in urma ninsorilor, producandu-se astfel inundatii, ar trebui ca temperaturile sa urce pana la 10 grade in timpul zilei, iar noaptea sa se situeze peste 0 grade.

Pana in jurul datei de 1 martie 'in timpul noptii sunt temperaturi negative. Ziua, incepand din data de 22-24 vor fi pozitive, insemnand 3-4 grade', a spus Sandu. De asemenea, in zonele unde deja a nins, joi si vineri precipitatiile vor fi tot sub forma de zapada deci conditia topirii zapezilor nu se intruneste.

"Avem semnale ca vor fi precipitatii in Romania pe 21 si 23. Daca precipitatiile sunt ziua, avem 2,3,4 grade si nu putem preciza acum daca este ploaie sau zapada. Din prognoza facuta de ANM pana la 1 martie, nu rezulta ca vor fi implinite ambele conditii (mentionate mai sus n.r)', a concluzionat Sandu.

VINERI (17 februarie)
Vremea va fi geroasã noaptea in jumãtatea de est a tãrii. Cerul va fi mai mult noros in regiunile intracarpatice unde, mai ales in a doua parte a intervalului, pe arii relativ extinse va ninge slab. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros si doar izolat vor fi ninsori. Vantul va sufla slab panã la moderat, cu unele intensificãri in sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade, iar cele minime, in general, intre -15 si -6 grade. Pe arii restranse, indeosebi in regiunile extracarpatice, va fi ceatã asociatã cu depunere de chiciurã, mai ales noaptea.

SAMBATA (18 februarie)
Vremea va fi rece, geroasã noaptea si dimineata in centrul si local in estul si sudul tãrii. Cerul va fi temporar noros. In regiunile intracarpatice, indeosebi in cursul zilei, vor cãdea precipitatii slabe, predominant ninsori. In restul teritoriului, cu totul izolat vor fi fulguieli trecãtoare. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -6 si 4 grade, cu cele mai ridicate valori in Banat. Temperaturile minime se vor situa intre -16 si -6 grade, usor mai ridicate in vest, spre -2 grade. Dimineata si noaptea local va fi ceatã asociatã cu depunere de chiciurã, mai ales in zonele de campie din sudul si estul tãrii.

DUMINICA (19 februarie)
Cu toate cã temperaturile vor creste usor, vremea se va mentine rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu unele innorãri in nord-vestul si nordul tãrii, unde in cursul noptii vor cãdea precipitatii slabe, predominant ninsori. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, cu cele mai ridicate valori in Banat, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -10 si 0 grade. Dimineata si noaptea, local va fi ceatã posibil asociatã si cu depunere de chiciurã, mai ales in zonele de campie din sudul si estul tãrii.

×
Subiecte în articol: inundatii prognoza meteo ion sandu anm