x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul ROMGAZ, acuzat de A.N.I de conflict de interese şi infracţiuni de corupţie. Marcel Piteiu a demisionat

Directorul ROMGAZ, acuzat de A.N.I de conflict de interese şi infracţiuni de corupţie. Marcel Piteiu a demisionat

de Veronica Micu    |    06 Feb 2013   •   09:50
Directorul ROMGAZ, acuzat de A.N.I de conflict de interese şi infracţiuni de corupţie. Marcel Piteiu a demisionat
UPDATE 16:54 - Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al Direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că s-a aflat în conflict de interese.

"Îîn 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii", a anunţat, într-un comunicat, Romgaz.
-----------------------------------

Directorul general al Romgaz este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese şi infracţiuni de corupţie. Potrivit unui comunicat al ANI, Piteiu Marcel Adrian "a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de  referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Mediaş (societate la care acesta a deținut, în perioada 2001 – 2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de  66.454.374,17 Lei (aprox. 15.218.442 Euro)".

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, de către PITEIU MARCEL ADRIAN, Director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de reprezentant legal al S.N.G.N. „ROMGAZ” S.A. Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de  referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Mediaş (societate la care acesta a deținut, în perioada 2001 – 2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de  66.454.374,17 Lei (aprox. 15.218.442 Euro).

În perioada 18.03.2005 - 19.01.2009, PITEIU MARCEL ADRIAN a exercitat, succesiv, în cadrul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, funcţiile de Director general adjunct (începând cu data de 18.03.2005), Director – Direcţia Explorare (începând cu data de 15.06.2007) şi Director general (începând cu data de 19.01.2009).
PITEIU MARCEL ADRIAN a mai deţinut și funcţia de administrator în cadrul societăţii S.C. APROV S.A. Mediaş, în perioada 07.11.2001 - 25.05.2005.

În  exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, PITEIU MARCEL ADRIAN, în calitate de reprezentant legal al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de  referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Mediaş, societate care, astfel, a realizat încasări în valoare totală de 66.454.374,17 Lei", se arată în comunicatul ANI.

 

×
Subiecte în articol: romgaz conflict de interese coruptie