x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Zoo Sibiu, de unde a evadat un tigru săptămâna trecută, a demisionat

Directorul Zoo Sibiu, de unde a evadat un tigru săptămâna trecută, a demisionat

19 Dec 2011   •   09:58
Directorul Zoo Sibiu, de unde a evadat un tigru săptămâna trecută, a demisionat

Constantin Bebeselea, directorul Gradinii Zoologice din Sibiu, si-a dat demisia din functie. In locul sau a fost numit temporar un angajat al Primariei Sibiu. Toate aceste schimbari vin dupa ce saptamana trecuta un tigru a evadat dintr-o cusca lasata deschisa din neglijenta de catre un angajat si a ajuns apoi in padurea de langa Zoo Sibiu. Animalul a fost ucis in aceeiasi zi.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, luni, ca directorul Gradinii Zoologice din Sibiu, Constantin Bebeselea, si-a dat demisia.

"Demisia domnului Constantin Bebeselea a fost inregistrata astazi, 19 decembrie, de catre Serviciul Resurse Umane din cadrul Primariei Sibiu. Domnul Constantin Bebeselea a fost numit in functia de conducere a Gradinii Zoologice in data de 1.10.2005. Domnul Marius Lunca a fost numit interimar pe functia de director al Gardinii Zoologice Sibiu. Are 25 de ani si lucreaza de 6 ani in cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat", a declarat Mirela Gligore, anunta oradesibiu.ro.

Potrivit Mirelei Gligore, comisia formata in cadrul institutiei pentru a analiza incidentul de saptamana trecuta, cand un tigru a scapat din cusca sa din cauza neglijentei unui ingrijitor, continua verificarile si nu a stabilit, deocamdata, masurile care se vor lua impotriva angajatului vinovat.

Tigrul a fugit, martea trecuta, de la Gradina Zoologica din Sibiu, refugiindu-se in Padurea Dumbrava, apoi a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi. In jurul orei 12:30, tigrul a fost ucis in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Animalul, nascut la Gradina Zologica din Sibiu, era o tigroaica, avea 14 ani si o greutate de aproximativ 200 de kilograme. Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, animalul era o corcitura de tigru siberian cu tigru bengalez si se numea Mihaela.

×