x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad, întrerupt de protestatari: Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc

Discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad, întrerupt de protestatari: Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc

23 Iul 2022   •   15:21
Discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad, întrerupt de protestatari: Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc

Premierul ungar Viktor Orban a fost prezent, sâmbătă, la Școala de vară de la Băile Tușnad, unde a susținut un discurs. Acesta a fost însă întrerupt de manifestanți. „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, a scris un protestatar pe un banner.

Mai mulți protestatari au perturbat discursul oficialului ungar. Ei au afișat și un banner pe care scria: „Ceva este etern: Transilvania, pământul românesc!”.

Organizatorii și poliția i-au scos pe protestatari din mulțime după câteva minute.

Viktor Orban a a susținut primul discurs după 2019, la Băile Tușnad. El a analizat situația energetică a lumii și a criticat SUA și Comisia Europeană. Potrivit acestuia, energia nu mai este în mâinile Occidentului, ci doar puterea militară.

„Stăm într-o mașină care are pană la toate cele patru roți: este absolut clar că războiul nu poate fi câștigat în acest fel”, a spus Orban în fața susținătorilor săi.

Ca țară vecină, Ungaria consideră că are dreptul să spună despre războiul din Ucraina că pacea este singurul antidot.

Șeful executivului de la Budapesta a repetat și argumentele despre motivul pentru care Ungaria vrea să se retragă din conflictul dintre Ucraina și Rusia și a spus că dacă președintele american s-ar fi numit Donald Trump, nu ar fi fost război. „Dacă Trump ar fi fost președinte și Merkel ar mai fi fost în funcție, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a explicat acesta.

După ce a analizat situația energetică, el a spus că astăzi economia europeană se îndreaptă spre haos, iar sarcina este de a face din Ungaria o excepție locală.

Potrivit lui Orban, apogeul crizei din Occident este așteptată în 2030.

„Problemele zonei euro vor lovi cu adevărat în jurul anului 2030. Până atunci, țările din Europa centrală vor fi contribuitori la UE. Va exista un nou echilibru de forțe, iar cel care plătește flautistul pune melodiile”, a mai spus premierul ungar.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban baile tusnad