x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DISPECERAT NON-STOP / Reclamaţiile din trafic, la 9762!

DISPECERAT NON-STOP / Reclamaţiile din trafic, la 9762!

de Monica Andrei Capatos    |    11 Dec 2008   •   00:00

Şoferii sătui de balamucul din traficul bucureştean îşi pot spune ofurile de azi înainte sunând la Dispeceratul de Monitorizare şi Control al Traficului, care va funcţiona non-stop. Acesta dispune de şase echipe de intervenţie, care au la dispoziţie şase autoturisme, echipele acţionând în teren în regim de permanenţă în fiecare zi a săptămânii. Astfel, în cazul în care într-o intersecţie semafoarele nu funcţionează, ceea ce se întâmplă zilnic în Capitală, cei care au la dispoziţie un telefon pot suna la 9762  (9PMB) şi pot sesiza celor patru dispeceri nefuncţionarea semafoarelor.



SEMAFOARE INTELIGENTE
"Traficul este o problemă ce nu se poate rezolva fără organizare funcţională, ci numai prin coordonarea activă a instituţiilor abilitate ale statului. Centrul Capitalei este tranzitat zilnic de peste două milioane de maşini şi infrastructura nu e adaptată. Avem câteva soluţii pentru sistematizarea şi disciplinarea şoferilor", a spus primarul general, Sorin Oprescu. Echipele, poziţionate în diferite puncte ale Capitalei şi monitorizate prin GPS, vor interveni pentru soluţionarea problemelor legate de funcţionarea semaforizării în Capitală.

"Am asigurat permanenţa în cadrul dispeceratului de control al traficului prin faptul vor fi operatori care lucrează 24 de ore, timp de şapte zile, atât timp cât va fi necesar ca problemele traficului în Capitală să fie rezolvate", a spus Sorin Oprescu.

Edilul a arătat că peste 60% din sistemul de management al traficului este implementat, fiind deblocată, de asemenea, montarea GPS pe autobuze şi a semnalizatoarelor în staţiile RATB. Sorin Oprescu a precizat că din cele 134 de intersecţii din Capitală, 118 au implementate sistemul de management a traficului.

Semafoarele inteligente au sarcina să regleze timpii de semafor printr-un calculator. Fiecare intersecţie va şti să dea prioritate vehiculelor care sunt în întârziere şi va da mai puţină prioritate celor care sunt în avans. Transportul public va avea prioritate. Există o serie de senzori care măsoară la secundă traficul din intersecţie şi care vizualizează circulaţia care vine spre intersecţie.

×
Subiecte în articol: observator