x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Django Unchained", filmul lui Tarantino despre sclavia din SUA, a fost lansat în prima zi de Crăciun (VIDEO)

"Django Unchained", filmul lui Tarantino despre sclavia din SUA, a fost lansat în prima zi de Crăciun (VIDEO)

26 Dec 2012   •   12:17
"Django Unchained", filmul lui Tarantino despre sclavia din SUA, a fost lansat în prima zi de Crăciun (VIDEO)

Cea mai recentă peliculă în regia lui Quentin Tarantino, "Django Unchained", a fost lansat ieri în cinematografele americane şi va ajunge în România pe 18 ianuarie 2013. Filmul este un western a cărui acţiune este plasată în sudul Statelor Unite în jurul anului 1800.

Jamie Fox este interpretul rolului principal, Django, un fost sclav care se asociază cu un vânător de recompense, interpretat de Christoph Waltz, încercând să anihileze o bandă de asasini, Brittle Brothers. Dacă va reuşi, Django se va asigura că va rămâne un om liber pentru totdeauna şi o va elibera şi pe soţia lui, care era încă sclavă.

"Django Unchained", des criticat pentru reamarcile rasiste, cuvântul "cioară" fiind des folosit, şi pentru numeroasele scene de violenţă fizică, a fost lansat chiar în prima zi de Crăciun în cinematografele americane.

"Bineînţeles că sunt scene violente, însă modul în care a fost prezentat filmul şi cum te uiţi la el în faţa unui public, este uimitor. Te duce în zonele alea întunecate, greu de privit, dar mereu se întâmplă ceva atât de neaşteptat, încât vezi publicul cum se agită", a spus Jamie Foxx, în emisiunea "The Today Show".

Tarantino, cunoscut pentru filme precum "Inglourious Basterds", "Pulp Fiction", "Grindhouse" şi "Kill Bill", a declarat că a ezitat iniţial să le ceară actorilor de culoare să joace roluri de sclavi încătuşaţi şi biciuiţi. Sidney Poitier, primul actor afro-american premiat cu un Oscar pentru "cel mai bun actor in rol principal", l-a îndemnat însă pe Tarantino să nu-i "fie frică" de propriul film.

Pelicula a fost nominalizată la cinci categorii la "Globul de Aur" şi este cotat cu şanse mari de a fi nominalizat la premiile "Oscar".

×