x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șeful DNA a avut emoții la flagrantul lui Dumitru Buzatu. Marius Voineag: Avem și alte cazuri mari

Șeful DNA a avut emoții la flagrantul lui Dumitru Buzatu. Marius Voineag: Avem și alte cazuri mari

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   09:30
Șeful DNA a avut emoții la flagrantul lui Dumitru Buzatu. Marius Voineag: Avem și alte cazuri mari
Sursa foto: Captura video

Cazurile Buzatu și Dumitrescu sunt de mare corupție, dar sunt și alte dosare „pentru infracțiuni la aproape orice nivel”, spune la AlephNews șeful DNA, Marius Voineag.

„Mi se par cazuri de mare corupție. Indiscutabil, îmi asum. Sunt două dintre cazurile la care s-a lucrat multe luni de zile în condiții de parchet cu procurori profesioniști. Eu cred că sunt cazuri de mare corupție”, spune procurorul șef al DNA, Marius Voineag, despre cazurile președinților consiliilor județene Vaslui și Prahova, Dumitru Buzatu și Iulian Dumitrescu.

El afirmă că a avut „emoții foarte mari” în cazul flagrantului lui Dumitru Buzatu, fiind vorba despre banii alocați DNA: „Am fost într-o situație în care se adminstra greu această situație. Dacă se mai ivea o situație de genul ăsta în perioada aceea eram un pic descoperiți”.

„Avem cazuri mari. Nu aș vrea să mă bat cu pumnii în piept și să creez dezamăgiri să nu creăm așteptări suficient de mari, să creăm dezamăgiri. Sunt dosare în lucru pentru infracțiuni de corupție la aproape orice nivel”, adaugă Voineag.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Șeful DNA Marius Voineag spune că ancheta în dosarul care o vizează pe Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Brașovului, a început înainte să ajungă el procuror-șef.

Întrebat marți seară la emisiunea OFF/ON RECORD la Aleph News, despre cazul viceprimarului din Brașov, Marius Voineag a spus că acesta a fost redeschis în decembrie 2022.

„E un dosar. Nu ne-a intersat din ce partid este. În primul rând e o cauză care a fost redeschisă înainte să vin eu la nivelul DNA, e o redeschidere care a avut loc în decembrie 2022 și a început ancheta efectiv, confirmată redeschiderea de către o instanță de judecată anul trecut, a început ancheta înainte să ajung eu practic procuror șef”, a spus Voineag.

„A fost o clasare la început în cauză, procurorul șef de la Brașov a informat soluția de clasare, s-a dus conform procedurii la redeschidere la instanță undeva pe la începutul anului trecut, a dat drumul la efectuarea de acte de urmărire penală”, a explicat procurorul-șef al DNA.

El a spus că politizarea oricărui demers judiciar „e foarte păguboasă”.

Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Brașovului, și Cristine Manolache, șef al Serviciului Administrare aPatrimoniului și Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Brașov, sunt urmărite penal pentru abuz în serviciu, a anunțat marți DNA.

În replică, Cătătălin Drulă, liderul USR, partid din care face parte Flavia-Ramona Boghiu, a acuzat că aleșii locali ai formații sunt „hărțuiți”.

„Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNL. Suntem obișnuiți cu astfel de presiuni. Aleșii noștri locali sunt obișnuiți să fie hărțuiți zilnic. Nu există instituție a statului aflată sub controlul PSD și PNL care să nu fi încercat să ne blocheze primarii”, a spus Drulă.

Procurorul șef al DNA anunță reorganizări la serviciile teritoriale

Nu e normal să stai la DNA cu zero rechizitorii, trebuie să ne asumăm că unii care nu fac nimic trebuie să se ducă din DNA, a declarat marți seara la Aleph News procurorul șef al DNA, Marius Voineag. El anunță și reorganizări la serviciile teritoriale.

Întrebat la emisiunea OFF/ON RECORD despre controlul la serviciile teritoriale, Marius Voineag a spus că acesta nu a fost finalizat și că rezultatul va fi făcut public după bilanț: „Vor fi niște măsuri și niște reorganizări pe serviciile teritoriale”.

El spune că sunt procurori cu zero rechizitorii.

„Ce vreau să vă spun este că, lucrând la materialul de bilanț, mi-am dat seama că avem totuși procurori care nici nu prea dau clasări, dar nici nu trimit în judecată, adică procurori care fac urmărire penală care n-are nicio legătură cu DNA. Să știți că e un mesaj pe care l-am transmis acum la întâlnirea în care am votat bilanțul, e un mesaj că nu e normal să stai la DNA cu zero rechizitorii, e un mesaj pe care l-au avut și predecesorii mei, dar e un mesaj natural”, a mai spus șeful DNA.

El afirmă că „trebuie să ne asumăm că unii care nu fac nimic trebuie să se ducă din DNA, e foarte simplu”.

„Noi avem în momentul de față cel mai mare grad de ocupare dintre toate parchetele mari. Bun, dar noi nu putem să stăm să lucreze doar 30-40%”, a adăugat el. Întrebat care este salariul mediu la DNA, el a spus că „e oricum peste 20.000 de lei”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marius Voineag dna Dumitru Buzatu coruptie