x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Ofiţer de poliţie IPJ Constanţa, reţinut pentru luare de mită

DNA: Ofiţer de poliţie IPJ Constanţa, reţinut pentru luare de mită

24 Iul 2015   •   09:06
DNA: Ofiţer de poliţie IPJ Constanţa, reţinut pentru luare de mită
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Procurorii DNA l-au reţinut pe Laurenţiu Marin Dobre, ofiţer de poliţie judiciară în IPJ Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, pentru luare de mită şi va fi prezentat vineri Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, în 29 iunie, Laurenţiu Dobre, subcomisar de poliţie, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de acesta în dosarul în care este cercetat.

"În plus, inculpatul Dobre i-a promis denunţătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată în aprilie la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la 16 iulie, martorul denunţător a fost abordat din nou de Laurenţiu Dobre, care i-a pretins, încă o dată, 3.000 euro în scopul menţionat", susţin procurorii.

DNA precizează că pentru primirea sumei de 3.000 euro ofiţerul de poliţie a stabilit ca termen limită data de 20 iulie şi, ulterior, 23 iulie.

Sursa citată subliniază că joi, în jurul orelor 17,00, Laurenţiu Dobre s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, împrejurare în care inculpatul a primit de la acesta 3.000 euro, constatându-se astfel infracţiunea flagrantă.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dna