x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, anchetat pentru trei fapte de luare de mită

DNA: Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, anchetat pentru trei fapte de luare de mită

30 Iul 2013   •   21:28
DNA: Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, anchetat pentru trei fapte de luare de mită

Procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Tiberius-Dănuţ Epure, rector al Universităţii 'Ovidius' din Constanţa, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită în legătură cu facilitarea admiterii unor persoane la Facultatea de Farmacie, informează Direcţia Naţională Anticorupţie marţi.

El a fost audiat timp de mai multe ore de procurorii anticorupţie, care nu au luat nicio măsură preventivă faţă de rector.

Procurorii DNA au efectuat marţi percheziţii la Universitatea "Ovidius" din Constanţa şi la domiciliul rectorului.

Potrivit unui comunicat al DNA postat marţi seară pe site-ul instituţiei, din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat că, în cursul lunii august 2012, Tiberius-Dănuţ Epure, în calitate de rector, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii 'Ovidius', pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, învinuitul Epure a pretins, atât direct, cât şi prin intermediar, de la două persoane suma de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

"Din banii pretinşi în luna iulie, învinuitul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie", se arată în comunicat.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.  

×
Subiecte în articol: rector ovidius mita dna