x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doctorii de la spitalul din Giurgiu au crezut că Hardy Chauncey era doar beat

Doctorii de la spitalul din Giurgiu au crezut că Hardy Chauncey era doar beat

10 Oct 2011   •   16:35
Doctorii de la spitalul din Giurgiu au crezut că Hardy Chauncey era doar beat

Era lovit la cap, dar au crezut ca era beat

"Pacientul a venit in stare comatoasa, cu un hematom deasupra obrazului drept, cu escoriatii la buza superioara, cu o plaga, fara semne neurologice de focar. La inceput au fost suspiciuni de coma alcoolica. Cei care l-au adus au declarat ca acesta consumase bauturi alcoolice. A fost monitorizat pe cord, tensiune, respiratie, diureza, iar la un moment dat starea acestuia s-a imbunatatit de la 3 la 9 pe scala Glasgow, s-a superficializat coma practic. Coma alcoolica a fost un diagnostic de etapa", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Giurgiu, Elisabeta Bene.

"La 7.45, la o noua evaluare, starea lui s-a inrautatit. A facut brahicardie, s-a rarit pulsul, dupa care a prezentat semne neurologice de sufocare, iar in acel moment, in conditiile in care spitalul nostru nu are tomograf, s-a decis transportarea pacientului la Spitalul Bagdar Arsenie din Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Giurgiu. Ea a precizat ca sportivul a fost trimis la spitalul din Capitala cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Ministerul Sanatatii cere ancheta urgenta in cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey

Ministerul Sanatatii va cere Spitalului din Giurgiu si Spitalului "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti toate datele medicale in cazul baschetbalistului Hardy Chauncey. Directia de Sanatate Publica Giurgiu a fost solicitata sa demareze de urgenta o ancheta cu privire la modul in care au fost respectate procedurile si protocoalele de urgenta in cazul sportivului amercican, Chauncey Hardy pe durata prezentei in Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat si personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni un raport complet cu privire la starea de sanatate a pacientului in momentul internarii.

In cazul in care rezultatele acestor verificari nu vor fi concludente, Ministerul Sanatatii va declansa propria ancheta pentru a stabili daca procedura medicala in acest caz a fost corecta.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

×