x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi marsuini morţi au fost aduşi de valurile mării pe plajele din Mamaia şi Venus

Doi marsuini morţi au fost aduşi de valurile mării pe plajele din Mamaia şi Venus

23 Iul 2015   •   16:23
Doi marsuini morţi au fost aduşi de valurile mării pe plajele din Mamaia şi Venus

Trupurile a doi marsuini, aduse de valurile mării la ţărm, au fost găsite în ultimele două zile pe plajele staţiunilor Mamaia şi, respectiv, Venus.

Marsuinii sunt cetacee mici din familia Phocoenidae. Apartin subordinului Odontoceti (balene cu dinti) impreuna cu balenele si delfinii.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei neguvernamentale Mare Nostrum, Cecilia Pătrăhău, a informat joi, printr-un comunicat remis presei, că este vorba despre doi marsuini (Phocoena phocoena relicta) tineri, pe care valurile i-au adus pe ţărmul mării, unul dintre ei murind recent.

"Mamiferul marin găsit în staţiunea Mamaia decedase recent, iar echipa Mare Nostrum a intervenit rapid, l-a preluat şi transportat la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină 'Grigore Antipa' din Constanţa, în vederea prelevării de probe pentru investigaţii de laborator chiar dacă cauza principală ce a dus la deces a fost atribuită plaselor de pescuit", a menţionat reprezentanta Mare Nostrum.

Conform acesteia, intervenţiile organizaţiei neguvernamentale s-au desfăşurat în cadrul programului "Monitorizarea şi conservarea delfinilor din Marea Neagră" şi prin campania "Adoptă un delfin!".

"Dacă observaţi un delfin eşuat sau exemplare vii, în apele teritoriale româneşti, contactaţi ONG Mare Nostrum la numerele de telefon 0241.612.422 sau 0763.255.731. De asemenea, pe site-ul www.delfini.ro, găsiţi formularul online prin intermediul căruia puteţi trimite informaţii despre delfini sau accesaţi pagina de facebook a delfinilor din Marea Neagră", a anunţat Cecilia Pătrăhău.

×