x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi muncitori de la Protan Dej au murit, altul este în stare gravă

Doi muncitori de la Protan Dej au murit, altul este în stare gravă

30 Iul 2009   •   00:00

În noaptea de miercuri spre joi, doi muncitori de la societatea de colectare a resturilor animaliere SC Protan Dej au murit, şi un altul este în stare gravă la spital, în urma unui accident de muncă, primele informaţii arătând că aceştia s-au intoxicat cu vapori de gaz.



Accidentul de muncă este investigat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, de Poliţie şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, informează Mediafax.

Directorul ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat că primele informaţii arată că cei trei muncitori s-au intoxicat cu vapori de gaz.

Potrivit sursei citate, cei doi muncitori care au murit sunt doi bărbaţi de 36, respectiv 45 de ani, iar un alt muncitor este internat în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor 1 din Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că muncitorii trebuiau să repare un utilaj folosit la malaxarea resturilor de animale şi au intrat în hala unde a avut loc incidentul fără a purta măşti de gaze.

"Un muncitor trebuia să schimbe un lanţ folosit la un utilaj de malaxare a resturilor animaliere. A încercat să remedieze defecţiunea, dar i s-a făcut rău din cauza vaporilor de amoniac, folosit în procesul de macerare a resturilor animaliere, şi a căzut într-o cuvă de patru metri adâncime", a spus Gina Pop.

Potrivit sursei citate, al doilea muncitor a încercat să îl ajute pe primul, dar i s-a făcut rău şi a căzut şi el. Şi celui de-al treilea muncitor, venit şi el să ajute, i s-a făcut rău, dar a reuşit să strige după ajutor şi astfel a fost salvat. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la UPU 1 din Cluj-Napoca, unde se află în stare gravă.

×
Subiecte în articol: observator