x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi stramutati de lux, trimisi in judecata

Doi stramutati de lux, trimisi in judecata

11 Feb 2005   •   00:00

Ion Dadalau si Petre Ceusescu Baleanu, respectiv directorul si contabilul-sef al Exploatarii Miniere Jilt, sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice si au fost trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj.

GABRIELA MLADIN

ACUZAT. Directorul Dadalau a dat cu "subsemnatu’"
Cei doi sunt acuzati ca au profitat de informatii clasificate din institutia in care lucrau, in scop personal.

SACRIFICII. In afara acestei acuzatii, o expertiza contabila efectuata in dosar a aratat ca cei doi stramutati si-au construit case in schimbul celor cumparate si apoi demolate in zonele defavorizate, in suprafata mai mare decat cea pentru care aveau dreptul.

Aplicarea legii se pare insa ca se face cu multe sacrificii la parchetul Tribunalului Gorj. Ion Dadalau si Petre Ceusescu Baleanu au fost trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, cerandu-se in acelasi timp si rearestarea lor. Practic, acelasi parchet care nu a vrut, in urma cu aproximativ o saptamana, sa propuna emiterea mandatelor de arestare pe numele celor doi.

De fapt, lucrurile stau in felul urmator. Cel care s-a ocupat initial de ancheta celor doi stramutati de lux a fost procurorul Gheorghe Constantinescu. El a fost cel care nu a dorit ca Dadalau si Ceusescu sa fie arestati, considerand ca probele din dosar nu sunt suficient de convingatoare. Ancheta a fost preluata apoi de catre prim-procurorul Emil Mota, care a dispus in final trimiterea in judecata a celor doi.

DECIZIE AMANATA. Acest lucru inseamna ca probele din dosar confirma acuzatiile care sunt aduse stramutatilor de lux. Dadalau si Ceusescu Baleanu sunt primii stramutati de lux care au fost trimisi in judecata. Judecatoria Motru a amanat ieri judecarea emiterii mandatelor de arestare pana luni, pe motiv ca cei doi nu aveau aparator, asa cum procedura penala o cere.

Astfel, luni se va decide daca cei doi vor fi din nou arestati sau nu. Daca vor fi gasiti vinovati si de catre magistrati, dupa efectuarea cercetarii judecatoresti, cei doi pot primi condamnare cu inchisoare de la 5 la 15 ani pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata.
×
Subiecte în articol: observator