x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu in handbalul romanesc. Ştefan Deacu, fostul component al echipei naţionale, a decedat în urma unui infarct

Doliu in handbalul romanesc. Ştefan Deacu, fostul component al echipei naţionale, a decedat în urma unui infarct

30 Sep 2015   •   19:38
Doliu in handbalul romanesc. Ştefan Deacu, fostul component al echipei naţionale, a decedat în urma unui infarct
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

La numai 62 de ani, Ştefan Deacu, fost component al echipei naţionale de handbal masculin în anii '80, în care a jucat de 60 de ori alături de jucători ca Vasile Stângă, Maricel Voinea, Ghiţă Licu sau Cezar Drăgăniţă, pe vremea când România era una dintre primele trei puteri mondiale ale handbalului masculin, a încetat din viaţă marţi seară, cauza decesului fiind, potrivit unor apropiaţi, un infarct miocardic.

Ştefan Deacu a fost unul dintre cei mai valoroşi handbalişti care a evoluat vreodată la Arad. Născut la Călăraşi, el a trăit cea mai bună perioadă a carierei sale în tricoul Ştiinţei Bacău, cu care şi-a trecut în palmares şi un titlu de golgheter al campionatului intern, cu 100 de goluri marcate într-un singur sezon.

A venit la Arad în anul 1979, pentru a juca sub culorile echipei Gloria Arad, proaspăt promovată în acel an în Divizia A.

De atunci şi până în prezent s-a identificat cu handbalul arădean. A trăit satisfacţii, dar mai multe dezamăgiri, deoarece handbalul, sport cu tradiţie în Arad, a fost lipsit de sprijin în ultimele decenii. În ultimii ani, Ştefan Deacu a antrenat la nivelul juniorilor şi de asemenea a pregătit echipa care a reprezentat Aradul în Liga a doua a handbalului românesc, fiind totodată profesor de Educaţie fizică la Liceul cu Program Sportiv din Arad.

Agerpres

×