x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu in muzica populara romaneasca! A murit rapsodul Banatului. Fiul acestuia este un cunoscut rocker

Doliu in muzica populara romaneasca! A murit rapsodul Banatului. Fiul acestuia este un cunoscut rocker

07 Dec 2015   •   23:36
Doliu in muzica populara romaneasca! A murit rapsodul Banatului. Fiul acestuia este un cunoscut rocker
Sursa foto: nelsonpeng/Getty Images/iStockphoto

Zi tristă pentru iubitorii de muzică populară din Banat: unul dintre reprezentanții de seamă ai genului a trecut în neființă astăzi, în jurul orei 13.00. Laza Cnejevici, un adevărat rapsod al muzicii bănățene, atât românești cât și sârbești, a murit la vârsta de 79 de ani, potrivit pressalert.ro.

„În ultima perioadă s-a confruntat cu probleme de sănătate. Eu l-am văzut în urmă cu o lună şi nu era în cea mai bună stare. De abia anul trecut a ieşit la pensie de la Şcoala Populară de Artă şi a cântat până în vară, cât s-a simţit bine. E un moment foarte trist”, a declarat fiul lui Laza, Vlady Cnejevici, pentru adevarul.ro.

Laza Cnejevici s-a născut în localitatea timișeană Sângeorge, pe 30 aprilie 1936. A învăţat primele noțiuni în muzică în timp ce era elev la liceul sârbesc din Timişoara. În 1954 a intrat la Facultatea de limbi străine, la Bucureşti, însă a renunţat după un trimestru şi s-a întors la Timişoara. În același an a intrat, ca acordeonist, în Ansamblu sârbesc de cântece și jocuri, absolvind apoi Facultatea de Muzică din Timișoara. În anii ’60 a cântat în Ansamblul Zora, iar apoi a devenit instrumentist şi solist în Ansamblul Timişul. A susţinut turnee în America şi Canada alături de Irina Loghin, Dan Spătaru, Stela şi Arşinel, Doru Octavian Dumitru, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu, Horia Moculescu şi mulţi alţii. A scos zeci de discuri, atât solo cât și împreună cu alți artiști, dar a activat și ca profesor la Şcoala Populară de Artă din Timişoara, până în 2014. Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13.00, în cimitirul din Calea Lipovei.

Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/12/murit-unul-dintre-cei-mai-apreciati-interpreti-de-muzica-populara-din-banat-cand-loc-inmormantarea/ 

×