x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în presa românească! A fost răpus de o boală nemiloasă la 55 de ani

Doliu în presa românească! A fost răpus de o boală nemiloasă la 55 de ani

01 Ian 2022   •   16:16
Doliu în presa românească! A fost răpus de o boală nemiloasă la 55 de ani
Sursa foto: pixabay.com

Jurnalistul și poetul Lucian Paul Pal a murit la vârsta de 55 de ani în urma unei boli nemiloase. Anunțul a fost făcut de colega sa de breaslă din orașul natal Emilia Țuțuianu.

„O personalitate remarcabilă , un poet desăvârşit, ce a conturat, în versurile lui, aşa cum menţiona Hristu Candroveanu „imaginea omului contemporan, aceea de „trestie gânditoare“, de homo cogitans. ”A plecat în eternitate în 30 decembrie 2021”, a scris poeta și publicista Emilia Țuțuianu în revista de cultură Melidonium.

Pal Lucian–Paul s-a născut la Roman, Neamţ, în 8 iunie 1966. A urmat Şcoala generală nr.3 şi Colegiul Naţional Roman – Vodă – absolvent 1984. A urmat Institutul Politehnic Iaşi – în timpul studenţiei participă la „Concursul literar pentru studenţi“ – organizat la revista ASTRA şi obţine premiul Coresi (1985). În 1986 obţine premiul I pentru poezie, publică poezii în revista Astra, Convorbiri literare şi colaborează ca reporter la Opinia studenţească. Din 1990 se lansează în publicistică, semnând articole, reportaje, în ziarele Acum, Evenimentul zilei. Este numit redactor adjunct la Evenimentul de seară, redactor şef adjunct (coordonator departament) la ziarul Naţional, director la Ziarul politic şi la săptămânalul Show politic, editor la ziarul La strada. Primeşte premiul pentru cel mai bun reportaj monden (revista Vip). A plecat în eternitate în 30 decembrie 2021.

×
Subiecte în articol: Lucian Paul Pal