x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dominic Fritz anunță înființarea unei comisii de experți pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 în Timișoara

Dominic Fritz anunță înființarea unei comisii de experți pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 în Timișoara

27 Oct 2020   •   12:16
Dominic Fritz anunță înființarea unei comisii de experți pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 în Timișoara
Sursa foto: Sursp: Facebook/ Dominic Fritz

Primarul ales al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că după investirea în funcție va începe să funcționeze o comisie de experți care îl va sfătui în legătură cu modul în care trebuie controlată pandemia de COVID-19 la Timișoara.

De asemenea, acesta menționează că în cursul săptămânii trecute a avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul de combatere a pandemiei la Timișoara.

Dominic Fritz menționează că au fost discuții cu rectorul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș, Octavian Crețu, pentru a discuta o strategie de testare.

Din comisie vor face parte vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf. univ. dr. Emilian Popovici, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș, dr. Virgil Musta, sociologul Bogdan Nadolu, medicul și cercetătorul Octavian Jurma și managerul și inginerul Val Mureșan.

„Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele. (...) Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituții, experți, cetățeni și industrii putem controla epidemia în Timișoara și că doar împreună putem identifica acele soluții care să ne țină sănătoși și ca societate.”, a scris Dominic Fritz.

×