x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Don Costel, achitat

Don Costel, achitat

11 Iul 2009   •   00:00

Constantin Iancu, fostul director al Administraţiei Naţionale pentru îmbunătăţiri Funciare (ANIF), a fost achitat ieri de Tribunalul Dolj.



Constantin Iancu, zis şi Don Costel, a fost acuzat de sechestrare de persoane, părţile vătămate fiind Alexandru Andrei, Dorina Andrei şi Merişanu Marius Cristian. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel, iar procurorii DIICOT au anunţat deja că o vor ataca. Pentru acuzaţia de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat au mai fost achitaţi şi Lucian Bîltac, Geromin Victor Bîltac, Robert Ştefăniţă Bîltac, Sandu Marian (fost Cristescu) şi Capotescu Gheorghe-Laurenţiu. Iancu a mai fost achitat pentru ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

Magistraţii Tribunalului Dolj i-au audiat la începutul lunii iulie pe ultimii martori în dosarul în care fostul director al ANIF, Constantin Iancu, a fost acuzat de sechestrare de persoane. Procurorul de caz a adus în instanţă înregistrări audio prin care unul dintre inculpaţi, Sandu Marian, fost Cristescu, zis şi "Fibră", discută cu unul dintre amicii săi, căruia-i spune că a făcut un lucru rău, pentru că a bătut nişte persoane. Iancu susţine că nu este vinovat, iar totul ar fi fost doar o înscenare pusă la cale de Alexandru Andrei, omul de afaceri care acuză că a fost sechestrat, bătut, hărţuit şi tăiat, pentru ca acesta să
nu-şi mai plătească datoriile faţă de fraţii Bîltac. (D.C.)

×
Subiecte în articol: observator